AYT Matematikte 20 net yapmak zor mu?

Sıfırdan başlıyorsan aytyi o kadar geciktirmenin bir anlamı yok. Puanını tytden %50 daha fazla etkiliyor. Tyt matematik netini biraz arttirdiktan sonra zaman kaybetmeden aytye geçmeni öneririm.

Kendi kapasitene bağlı. Ben sınavdan önceki en son AYT denemesinde 26 net matematik yapmıştım. Ama sınavda gel gör ki patladık, çünkü zor soru sayısı fazlaydı. Ama benim görüşümü sorarsan sene boyunca ortalamanın biraz üstünde çalışmış biri için hiç zor değil, o adam 25 netleri bile görür.

Sınavın zorluğuna göre değişir hocam.
2024 Gibi gelirse 15-20 net yetiyor.

Kendi kapasitene bağlı. Ben sınavdan önceki en son AYT denemesinde 26 net matematik yapmıştım. Ama sınavda gel gör ki patladık, çünkü zor soru sayısı fazlaydı. Ama benim görüşümü sorarsan sene boyunca ortalamanın biraz üstünde çalışmış biri için hiç zor değil, o adam 25 netleri bile görür.
Evet bu yıl zordu. Günde 8 saat çalışan arkadaşım da sınavda patladı, 15 net çıkartabildi. Normalde denemelerde 30-32 gördüğü oluyordu.

Temelin sağlamsa, 11. sınıf konularını halletmişsen tytde de 20-25 üstündeysen 7 ay yeterli. Ama bu 7 aya 11. sınıf müfredatı da dahilse bence yeterli değil. Zamanında mezuna kalan biri olarak söylüyorum.
3 Ayda AYT Matematiği bitirsem. Son 4 ay kala matematikte abansam gelmez mi diyorsun? 19 net 2023'te de kurtarıyor çünkü.

2024 Gibi gelirse 15-20 net yetiyor.

Evet bu yıl zordu. Günde 8 saat çalışan arkadaşım da sınavda patladı, 15 net çıkartabildi. Normalde denemelerde 30-32 gördüğü oluyordu.

3 Ayda AYT Matematiği bitirsem. Son 4 ay kala matematikte abansam gelmez mi diyorsun? 19 net 2023'te de kurtarıyor çünkü.
Sınavın nasıl geleceği hiçbir zaman net değil. 2024 YKS herkese çok güzel bir şey öğretti: ÖSYM zor sormaz algısı yanlıştır. Her konunun her türlü soru tipine en iyi hazırlanmak gerekir.

Sınavın nasıl geleceği hiçbir zaman net değil. 2024 YKS herkese çok güzel bir şey öğretti: ÖSYM zor sormaz algısı yanlıştır. Her konunun her türlü soru tipine en iyi hazırlanmak gerekir.
Bu yılki bölümün sıralamalarını henüz bilmediğimden dolayı 2023'ten baz alsam 19 net ayt matematik yeterli oluyor. 2024'de de 2023'e göre 25-30k daha iyi sıralama geliyor, ki bölümün o kadar ileri atmayacağını rahatça tahmin edebiliyorum. Sınav zor olsa da zaten çalışıp denemelerdeki netlerini yapan hakkını almıyor mu hocam? tabii zorluğu da etkili.

Sıfırdan başladım. AYT'ye kasım'da geçeceğim, yani 7 ay kala.

AYT Matematikte 20 net fazlasıyla yetiyor istediğim yer için. Yapmak zor mu?

Aynı zamanda TYT'de de 20-25 arası istiyorum.
TYT konularını hallet konu eksiğin kalmasın. TYT mat zaten 20-25 arası yapılır problem ve geometri de hallettikten sonra. 7 Ay gibi bir sürede de AYT konuları biter. Hatta 5 ayda konular biter 2 ayda TYT-AYT denemelere geçersin ama her gün çalışman lazım hiç aksatmadan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı