AYT matematikte kaç net yapılır?

Hakan0dm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, TYT mat tamamen bitti var AYT konularında; polinom, 2. derece denklemler, karmaşık sayılar, 2. derece eşitsizlikler, parabol, fonksiyon uygulamaları, logaritma ve dizeler bitti bu konulardan kaç net yapabilirim? Bana 15 civarı net yeterli oluyor bu konulardan ne kadar yapabilirim? Ayrıca limit çalışmayı düşünüyorum gerek var mı yoksa türev ve integral için mi gerekiyor limit? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, TYT mat tamamen bitti var AYT konularında; polinom, 2. derece denklemler, karmaşık sayılar, 2. derece eşitsizlikler, parabol, fonksiyon uygulamaları, logaritma ve dizeler bitti bu konulardan kaç net yapabilirim? Bana 15 civarı net yeterli oluyor bu konulardan ne kadar yapabilirim? Ayrıca limit çalışmayı düşünüyorum gerek var mı yoksa türev ve integral için mi gerekiyor limit? Teşekkürler.

Hocam mesela AYT matematikte bu konulardan çıkan ortalama soru sayısına bakalım.
Temel kavramlar: 2-4 soru arası geldi
Kümeler: 1 veya 2 soru geliyor genelde.
Pkob: 2 veya 3 soru her sene geldi.
Polinomlar: 2024 hariç her sene 1 veya 2 soru geldi.
2. derece denklemler: 1 veya 2 soru geliyor.
Parabol: 1 soru geliyor.
Eşitsizlikler: 1 veya 2 soru geliyor.
Fonksiyonlar: 2 soru geliyor genelde.
Logaritma: 1-3 arası soru geliyor.
Diziler: 1 veya 2 soru geldi.
Limit: 2 soru her sene geldi

Size önerim türev ile Integral'i de çalışmanız olur. Çünkü türevden 3-4 soru, integral 4-5 soru geliyor ve bunların 2 tanesi kolay olabiliyor. Eğer trigonometri ve geometriye hiç çalışmadıysanız bence türev ile Integra'li es geçmemeye çalışın.

15 net için lti şaet değil TYT konularından 8-9 soru geliyor ve AYT matematiğin temel konularındanda 5-6 soru geliyor bunları yaparsan 15 net olur çok zor değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı