AYT matematikte soru çözme hızı nasıl yükseltilir?

Neyrizi

Picopat
Daha fazla  
AYT matematik çalışmaya başladım, henüz bir hafta oldu. Ancak soru çözerken çok yavaş çözüyorum ve bir testin yarısını yapamıyorum. Örneğin, 5 saatte sadece 3 test polinomlar (toplam 36 soru) çözebildim.
Bu durum normal mi? Başlangıçta herkes bu kadar yavaş mı oluyor, yoksa bende mi bir sorun var? Daha hızlı çözmek için neler önerirsiniz?
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, soru çözerken benim uyguladığım yöntemlerden biri özellikle deneme tarzı şeyler çözerken kendime bir süre belirlemek ve o sürenin içinde çözebildiğim kadar çözmek ve sonrasında aynı süre içinde daha fazla çözmeye çalışmak tabi soru çözerken uzun çözmenizin bir sürü sebebi olabilir

1-Konu eksiği
2-Uygun ortam da olmamak
3-Konsantre olamamak
4-Stres sorunları
5-Dersi sevmemek

Gibi etkenler soru çözüm hızını yavaşlatacaktır. Her dersi severek çözünüz sadece sınava gireceğim kafası ile çözmeyin bu şekilde kesinlikle daha hızlı ve kaliteli çözüm yapacaksınız.

Bu herkeste oluyor ama çok normal, sadece biraz alışmanız lazım. Ben önceki sene 11. sınıftım ve daha yavaş çözerken şimdi hızlandım ve daha rahat çözebiliyorum. Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi konu eksiğine de bağlı olabilir ondan mutlaka konu analizi yapmanızı öneririm. Mesela 2. dereceden denklemler ve fonksiyonda iyi değilseniz polinomda zorlanabilirsiniz. İlk olarak fonksiyonlara ve 2. dereceden denklemlere başlamanızı tavsiye ederim ve eğer bir konuya başladıysanız sadece birkaç test çözüp geçmeyin, mutlaka en az 1 soru bankasından da o konuyu bitirin ve o konuyu temizleyin.

Hocam başlarda öyle oluyor mesela ben AYT Matematikte ilk olarak Bilgi Sarmal ve Orijinal çözdüm ve sonra 3D aldım. 3D aldığım günün akşamı polinomları bitirdim. Yani kısacası soru pratiği, ne kadar çok soru kalıbı görürsen artık zihninde nasıl çözeceğin canlanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı