Dostum bende 12.sınıf bilgisayar-yazılım geliştirme alanında meslik lisesi okuyorum. Bu sene bir ekstra staj yapıyorum (haftada 3 gün.)
11.sınıfta dediğin gibi benim de matematiğe dair temelim yoktu. O derece ki denklem çözmede bile sıkıntılar çekerdim. Bilgisine ve tecrübesine güvendiğim kafa yapıma uyan bir hocam sayesinde 1 yılda çok şükür matematik temelini atıp TYT'yi bitirdim. Bütçen el veriyorsa koç gibi saçmalıklara girişme. Git güzelce araştır kendine bir hoca tut. Adamakıllı hedefini koy istikrarlı ve istekli bir şeklide devam et. Allah'ın izniyle yaparsın. Çünkü ben yaptım. Dediğim koç saçmalığına vercegin parayı hocaya, ders kaynaklarına harca. En büyük tavsiyemdir sana.
Hocaların ile konuş. Mutlak suretle hocaların düşünceli, vefalı insanlar ise sana staj yaparken de aynı anda ders yapabileceğin bir yer bulurlar. Bulamazlar ise iş sana düşüyor. Tanıdıkların varsa daha rahat olursun.
Kafada büyütmeye hiç lüzum yok. Her zaman kendini inandır. Kafa. Karışık olsa bile kendini koyduğunu hedefe inandır. Bu yöntem ile hedefine ulaşmak için hiç beklemediğin bir anda bile azim ile çalışabilirisn.