AYT net arttırma

Yer
İstanbul
Okulda bugün TYT Muba denemesi olduk. İstediğim netler geldi. Ancak Türkçesi zordu. Toplamda 30 net çektim TYT'den en az 35-40 net gerekiyor. Bunu arttirabilir miyim? Türkçe ve Sosyal'den 5'er net daha yapabili miyim? (18'e 7 şu anda.)

AYT konusuna gelirsek, matematikten şu ana kadar çok bir şey bilmiyorum. Limit, türev ve integrali zaten eledim. hedef 5-10 net matematik için. Edebiyatta ezber üzerinde çalışıyorum. Branş denemelerim ve genel denemelerim var. Sabah okulda oluyoruz. Akşamda kendimden yapıyorum. Günlük paragraf problemleri esirgemiyorum. Hedefim 350-400k arası o yüzden pek netlere takılmak istemiyorum. Ama yapamazsam da ailemden azar yerim. Özel üniversiteye %50 bile giremedin diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT Türkçe'de 8-10 soru dilbilgisi dışında bilgi çıkmadığı için bol pratik yaparsanız birkaç net daha yapabilirsiniz. Sosyal'de ise felsefe terimlerine çalışmanızı tavsiye ederim, 50-60 tane kavramı bilseniz 5 soruyu da yaparsınız. AYT'de ise matematikte LTİ'nin tanımlarını bilerek şansınız varsa 3-4 soru yapabilirsiniz, ocak ayında falan 10 sorunun 5-6 tanesini yapabiliyordum sadece tanım bilerek. Onun dışında karmaşık sayılar, fonksiyon ve polinomu genel olarak tekrar ederseniz istediğiniz neti yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Şu an AYT'de durumun nedir?

@barissyaa, TYT Matematik ilk 12 konuyu biliyor musun?

@barissyaa, anlıyorum. AYT Matematik'te belirli bir net yapabilmek için ilk 12 konuyu bilmek gerek.

@barissyaa, mümkün ancak AYT'deki konuları anlayabilmek için TYT'den de birkaç konu bilmek lazım tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…