AYT net arttırma

BlackCaT

Kilopat
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
1.669
Yer
İstanbul
Okulda bugün TYT Muba denemesi olduk. İstediğim netler geldi. Ancak Türkçesi zordu. Toplamda 30 net çektim TYT'den en az 35-40 net gerekiyor. Bunu arttirabilir miyim? Türkçe ve Sosyal'den 5'er net daha yapabili miyim? (18'e 7 şu anda.)

AYT konusuna gelirsek, matematikten şu ana kadar çok bir şey bilmiyorum. Limit, türev ve integrali zaten eledim. hedef 5-10 net matematik için. Edebiyatta ezber üzerinde çalışıyorum. Branş denemelerim ve genel denemelerim var. Sabah okulda oluyoruz. Akşamda kendimden yapıyorum. Günlük paragraf problemleri esirgemiyorum. Hedefim 350-400k arası o yüzden pek netlere takılmak istemiyorum. Ama yapamazsam da ailemden azar yerim. Özel üniversiteye %50 bile giremedin diye.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LTİ hariç diğer konulara bakarsanız 20 nete kadar yolunuz var.

TYT'de alan denemesi çözün. Özellikle Türkçe ve Matematik. Netlerinizi arttırdığını fark edecekseniz.
 
TYT Türkçe'de 8-10 soru dilbilgisi dışında bilgi çıkmadığı için bol pratik yaparsanız birkaç net daha yapabilirsiniz. Sosyal'de ise felsefe terimlerine çalışmanızı tavsiye ederim, 50-60 tane kavramı bilseniz 5 soruyu da yaparsınız. AYT'de ise matematikte LTİ'nin tanımlarını bilerek şansınız varsa 3-4 soru yapabilirsiniz, ocak ayında falan 10 sorunun 5-6 tanesini yapabiliyordum sadece tanım bilerek. Onun dışında karmaşık sayılar, fonksiyon ve polinomu genel olarak tekrar ederseniz istediğiniz neti yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı