AYT sözel için dershane önerisi

Müdürümüz Boğaziçi üniversitesinde bir dil bölümünden mezundu ama tam hatırlamıyorum. Daha önce birkaç yılda yurtdışında yaşamış biri. Öğrenci yakın bir arkadaşım değil ama ilk geldiğinde TYT neti 35-40'dı YDT'de ise 55 gibi bir şey yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu an mesela TYT'de 60-65 arasında gidip geliyor YDT neti ise kendi söylemiyle 70-75 arasında. Üstelik dershaneye Kasım gibi başladı. Tabii her dershane bu verimi veremiyor. Müdür dediğime bakmayın gerçekten çok ilgili. Kendisi genel olarak tarih öğretmenliği de yapıyor kurumda. Yeri geldiğinde coğrafya, felsefe, din falan da anlatıyor. Donanımlı biri kısacası.

@diegoarmano hocam şöyle de bir şey var, küçümseme gibi anlaşılmasın ama müdürünüzün yaşını bilemiyorum. Adam üniversiteden mezun olalı nereden baksanız 16-17 sene önce mezun olmuştur herhalde. Onun o sene girdiği dil sınavıyla günümüzde yapılan dil sınavları arasında dağlar kadar fark var. Kısacası ÖSYM sınavlarını düzenli olarak takip etmek gerekiyor. Okul hocalarının da bir yol kat edememesinin sebebi bu. Sınavı güncel olarak takip etmiyorlar.

Geçenlerde bir okul öğretmeniyle oturmuştum. YDS notum 70 diye hava atıyordu. Yahu öğretmen bir insansın, 70 YDS notu ile övünüyorsun ve sınava öğrenci hazırlıyorsun. Bu öğretmenden bir öğrencinin ne kadar verim alacağını siz düşünün. Onun dışında o arkadaşınızın gerçek sınavını merak etmiyor değilim. İnşallah sınava girdikten sonra sonuçlar açıklanınca o arkadaşınızın sonucundan haberdar edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…