AYT sözel için kaç saat çalışılmalı?

Derece isteyenler için ideal. Eğer bu sene kazanamazsam mezuna bırakıp direkt 1 senelik koç hizmeti alıp eksiğimi benim için belirleyecek birisi olur.

Çok büyük ihtimalle kalmam ama kalırsam deneyeceğim.

Ben de sözelden hazırlanıyorum. Komik gelebilir ama ben direkt olarak ezber yerine öğrenme odaklı çalışıyorum. Tarih ve coğrafya için kendime bir taktik geliştirdim de denebilir hatta. ÖSYM AYT’de bilgi sorduğu için, Vikipedi de en temel şekilde bu bilgileri yazılı şekilde anlattığı için, boş zamanımda, dolu zamanımda gidip Vikipedi’den çalışmam gereken konuyu açıp okuyup aklımda yorumlayıp sonra da konuyu bir süre benimsiyorum (Sosyal medyada profil fotoğrafımı o konuda geçen önemli biri yapmak gibi.) ben bu taktik ile şu an çok şey öğrendim diyebilirim sana. Edebiyat için de aynısını denemeye çalıştım, hatta profil fotoğrafım şu an o yüzden Tevfik Fikret. Tabii bu taktik ne yazık ki Edebiyatta işlemez gibime geliyor, 12 ayrı dönem ve her ayrı döneme ait bir sürü yazar-eser. Hadi “Edebiyatın Diğer Bilimlerle İlişkisi” gibi konularda işler ama yazar-eser için mecbur ezber yapacaksın. Nazım biçimleri falan için de o ezber illa yapılacak gibi.

Saat belirlemene gerek yok, boş zamanında bu Vikipedi taktiğini deneyebilirsin. Bende işe yaradı açıkçası, hiç konu anlatımı kitabı falan almana gerek yok.

Felsefe Grubu ve DKAB için de çok bir önerim yok açıkçası, DKAB zaten çerez, Felsefe Grubu dersinde ise az biraz felsefeye ilgiliysen, mantıkta çıkan bir tane önerme sorusunu halledersen zaten net kaçırmazsın, Felsefe Grubu ile alakalı kitap kapağı açmadım ama 11-1 geliyor denemelerde.

Hangi bölümü istiyorsunuz bu arada?

Gastronomiymiş, anladım.

Son düzenleme:

Hocam saygı duydum açıkçası zaten bende 1 ay öncesine kadar tarih düşünüyordum tarihe de aynı böyle çalışıyordum bayağı yararlı ancak biraz çok zaman alıyor. Sosyalde çok zorlayacak bir şey yok o sebeple ancak edebiyat hakkında dediklerinizi uygulamaya çalışacağım.

Siz hangi bölümü istiyordunuz hocam?

Edebiyat, matematik gibi biz sözelciler için, 24/24 yapan kesinlikle çok iyi sıralamalar yapar. Yazar-eser için de ezberden başka ilaç yok. İlgin varsa ve bu dersleri öğrenmeye açıksan çok iyi sıralamalar gelir.

Benim şu an çıkardığım sıralamalara göre Tarih okuyacağım gibime geliyor ama asıl amacım ilk 200 sıralama yapıp GSÜ İletişim bölümüne gitmek, GSÜ İletişim olmazsa ya iyi bir vakıf üniversitesinde Tarih okuyacağım, ya da iyi bir devlette Tarih okuyacağım. Bu arada şu an çok iyi sıralamalar gelmiyor, 18-19k civarında tıkandım.

Hocam tarihi çok düşündüm ama o kadar laf ettiler ki ilgimi kaybettim umarım sen güzel yerlere gelebilirsin.

60k sözel için rezalet sayılabilir. Özellikle arkadaş gastronomi istiyor, iyi ünilerde gastronomi için ilk 1.000 içerisinde olman lazım.

60k kötü doğru ama Ankara'da okumam gerektiği için ilk 1000 lazım değil.

Derece hedefleyen sözel öğrencileri için genel bir mesaj geçeyim. Koç Üniversitesi'nin Anadolu Bursiyerliği programını araştırın, 13-15k sıralama yapsalar bile bu program sayesinde Koç'ta okuyan sözel öğrenciler var. Koç'ta gireceğiniz bölüm direkt olarak hoşunuza gitmese bile Koç'taki çap imkanlarını unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…