AYT sözel için kaç saat çalışılmalı?

Hocam tarihi çok düşündüm ama o kadar laf ettiler ki ilgimi kaybettim umarım sen güzel yerlere gelebilirsin.
Teşekkürler, umarım siz de iyi yerlere gelirsiniz. Yalan yok, Gastronomi okumak çok daha kazançlı dönemimizde, daha teknik bir bölüm, istihdam oranları yüksek, ad yapma şansın var… Önün çok açık olur iyi bir üniversitede okursan, iyi bir yerde de staj yapar, kendini geliştirirsen çok iyi yerlere gelirsin, şansın yüksek olur. Ben tarih okuduktan sonra YL’si, Doktora programı derken saçlarım ağarır büyük ihtimalle, ama bunu göze aldım…
Derece hedefleyen sözel öğrencileri için genel bir mesaj geçeyim. Koç Üniversitesi'nin Anadolu Bursiyerliği programını araştırın, 13-15k sıralama yapsalar bile bu program sayesinde Koç'ta okuyan sözel öğrenciler var. Koç'ta gireceğiniz bölüm direkt olarak hoşunuza gitmese bile Koç'taki çap imkanlarını unutmayın.
Buna bir bakayım, Koç’taki tüm sözel bölümlere açığım. Yeni Medya, Sanat Tarihi, Tarih sanırım bu bölümler, yanına da iyi bir çap ile mükemmel olabilir. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Teşekkürler, umarım siz de iyi yerlere gelirsiniz. Yalan yok, gastronomi okumak çok daha kazançlı dönemimizde, daha teknik bir bölüm, istihdam oranları yüksek, ad yapma şansın var… önün çok açık olur iyi bir üniversitede okursan, iyi bir yerde de staj yapar, kendini geliştirirsen çok iyi yerlere gelirsin, şansın yüksek olur. Ben tarih okuduktan sonra Yl'si, doktora programı derken saçlarım ağarır büyük ihtimalle, ama bunu göze aldım…

Buna bir bakayım, koç'taki tüm sözel bölümlere açığım. Yeni medya, sanat tarihi, tarih sanırım bu bölümler, yanına da iyi bir çap ile mükemmel olabilir. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Aslında kafalarımız bayağı yakın arkadaş olmak isterim yani bu konuları daha detaylı konuşmak falan güzel olabilirdi.

Buna bir bakayım, Koç’taki tüm sözel bölümlere açığım. Yeni Medya, Sanat Tarihi, Tarih sanırım bu bölümler, yanına da iyi bir çap ile mükemmel olabilir. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Rica ederim. Bu bölümlerden bir tanesine yerleşirseniz işletme, ekonomi gibi bölümlerle çap yapabilirsiniz. İleride de hayatınızı tamamen bu alanlar üzerine de kurabilirsiniz, önemli olan şey ilk başta üniversiteye girmek. Kolay gelsin, ben sözel alana hiç çalışmadım. Sadece edebiyata çalıştım ve ondan da 18 net gibi pek mükemmel olmayan bir sonuç çıkarmama rağmen sözel alandan 5K'ya girdim. Ortalama bir çalışma süresiyle ilk 2.000 rahatlıkla yapılabilir diye düşünüyorum.

Rica ederim. Bu bölümlerden bir tanesine yerleşirseniz işletme, ekonomi gibi bölümlerle çap yapabilirsiniz. İleride de hayatınızı tamamen bu alanlar üzerine de kurabilirsiniz, önemli olan şey ilk başta üniversiteye girmek. Kolay gelsin, ben sözel alana hiç çalışmadım. Sadece edebiyata çalıştım ve ondan da 18 net gibi pek mükemmel olmayan bir sonuç çıkarmama rağmen sözel alandan 5K'ya girdim. Ortalama bir çalışma süresiyle ilk 2.000 rahatlıkla yapılabilir diye düşünüyorum.

Günde ne kadar vakit harcıyordunuz hocam.

2-3'ü kolay kolay geçmemişimdir ancak zaten diğer sözel alanlara az buz genel kültürden yetkindim. O yüzden diğer alanları çözmek benim için pek zor değildi, zor olan ilgimi daha az çeken edebiyattı.

Bende sadece YouTube'dan konu anlatımı izleyip test çözüyorum sizce yeterli mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı