AYT'ye ne zaman başlanılır?

Siyun

Picopat
Daha fazla  
Aralık sonu veya ocak geç mi? Fizikte 5, biyolojide 5, Kimyada 3.
Matematikte problemlere başladım 2 paragraf kitabı bitirdim üçüncüyü PDF'ten çözüyorum. Dil bilgisi başladım yarım kaldı coğrafya için nüfus, boğaz, kanallara kadar biliyorum Coğrafya'nın Kodları'ndan ama o da yarım kaldı

Tarih için geçen sezon soner ardıçla çalışmıştım 500-1000 soruluk kamplar ile zaten tarih coğrafya hallolur coğrafya için harita yeterli ama TYT coğrafya başlamadım, tarihte biliyordum çoğu şeyi ama unutmuşum FKB ve matematik çalışmaktan, tekrardan başlayacağım.

Geometride dik üçgendeyim 5 gün oldu başlayalı, felsefe, din çerez diye başlamadım. Aslında temmuz 22 gibi başladım çalışmaya ama eylül başlarına kadar matematik ve paragrafla uğraştım o yüzden diğer derslere bakmadım, dil bilgisi de kolay bence Oğuzhan Hoca ve Aker Kartal ile çalışıyordum.

Şimdi ben matematik ilk 12 konu, deneme deposu sayılar ve problemler ile fonksiyon bitince bir problem fasikülü ve acil fonksiyon çözüp AYT geçmeyi düşünüyordum. Sözel mezunuyum aslında seçmezdim şu anki aklım olsa ama lisede yattım biraz, 9-10. sınıfta uzaktan eğitim dönemleri YKS'den habersizdik o yüzden biraz ben de suç var, birkaç öğretmenimiz de iyi değildi bazıları da çok iyiydi ama şu an dinlediğim hocalardan güzel faydalanıyorum.

Ferrum, Biosem, Altuğ ve Bıyıklı Matematik ile çalışıyorum, AYT matematik içinde 3D vdd aldım ondan ilerleyeceğim galiba, zaten PDF olarak ve aldığım birkaç kitap falan bitirdim bayağı. Temel matematik, paragraf, fen için vs. yeni kitaplar alacağım. Fikir almak istedim, yardımcı olabilecek varsa diye AYT fen zor mu vs. geometride falan sıfırdım bıyıklı ile gelişiyorum matematikte öyle zaten çalışmıyordum dediğim gibi okulda birkaç kişiye uyuduğum için okul sınavlarına çalışıyordum OBP 82 9-10. sınıf ortalamaları aşağı çekiyor. Şimdi kafama tam bir meslek bölüm koyamadım yani sene başı eşit ağırlık ve sözelden girmeyi düşünüyordum ama fen de gelişmeye başladım iyice ve denildiği kadar zor değil diyorlar ama OBP az mı sizce, ne kadar geriye atar? Sözel 10-20 bin eşit ağırlık 20-30 bin sayısal 50 bin içerisi böyle sıralamalar çok çok iyi olur. Çalışıyorum ama bazen düzenli götüremiyorum. Gün içi işler ev işi vs. uyku düzenim falan bozuldu sipariş versem tedarikte 10 günde geliyor köye geldim bazen internet sorunu oluyor. Nasıl düzenli götürebilirim? Programsızlıktan böyle oluyor ve ders çalışırken bölünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralık geç değil hatta aralık son damlası diye düşünüyorum mümkünse ocakta başlama bir de sayısalmışsın yetişmesi zor olur ocakta başlarsan. Yani TYT'yi en kısa sürede bitirip hemen AYT ye girmen lazım çünkü sınav günü gelene kadar AYT de kalman lazım TYT'yi Branş denemeleri veya genel denemelerle pekiştireceksin çünkü.
AYT Fen zor mu yani çalışırsan çok da zorlanmazsın özellikle sayısalın iyiyse. AYT biyolojide zorlanırmısın mesela onu bilemem ama AYT fizik ve Kimya zor bence. Tabii baya pratik yapman lazım soru bankasından sorular çöz ya da başka kaynaklardan. AYT Kimya uzun bir de Organik kimya falan var çünkü ki Sayısalcıların çoğu organik kimya da baya yoruluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı