AYT'ye ne zaman başlanmalı?

Hedefinizi küçük tutmayın eşit ağırlıkta ilk 100 binede iyi üniversiteler gelmiyor maalesef tüm bölümler değerlendi.

Hocam ben çalışma ekonomisi istiyorum mavi diplomalı bir üniversite yetiyor(Trakya, Akdeniz, Süleyman Demirel, Pamukkale, Kocaeli ve Sakarya. Avrupa vatandaşlığım da var.

TYT de ocak gibi matematik, geometri ve dil bilgisini bitirsem AYT'de ocaktan başlasam yetişir mi? Belki aralıkta olur mu? Şu anda temelimi oturtmaya çalışıyorum ilk 12 konuda.

Yetişir ben geçen sene AYT'ye şubatta başladım ve kadar zar zor olsa da yetiştirmiştim. Bir de TYT'de tüm derslerde durumun nasıl söyleyebilir misin?

Yetişir ben geçen sene AYT'ye şubatta başladım ve kadar zar zor olsa da yetiştirmiştim. Bir de TYT'de tüm derslerde durumun nasıl söyleyebilir misin?

Türkçede 28.5 net yaptım matematikte 5 doğru 3 ya da 4 yanlışım çıktı rasyonel sayılar ve bir tane basit bir sayı probleminden yorum hatası ve işlem hatası yüzünden kaybettim yoksa 7 doğrum vardı sosyalde sosyal bilimler 14 doğru 4 yanlış 13 net fen 2 yanlış(gram çalışmadım)
Türkçem kötü 28.5 net iyi değil 35 nete çıkartmam lazım dil bilgisini şu anlık yapamıyorum matematiğe yoğunlaşmam en iyisi ve geometriye toplamda 45 net yaptım denemede bence temel seviye sayılabilirim

Yıl sonuna kadar Türkçe bende dahil 33 34 maksimum 35 kadar çıkartırız benim de matematiğim çok iyi değil rasyonel sayıları çok çalıştım hala tam yapamıyorum ona rağmen 8 doğru 2 yanlışım çıktı sosyalde 14 doğru 3 yanlış fen ise 2 doğru 1 bunlar bugünün sonuçları toplamda 3 saat falan çalıştım.

Vallahi söyleyebileceğim tek şey 3 ay sanayide yedek parçacıda toptancıda çalışıktan sonra bir aydınlanma yaşadım orada beraber çalıştığım 2 abi vardı ve üniversiteye gitmemişlerdi 12.sınıfta ve diğer sınıflarda ders çalışmamışlardı yaşları da ilerlemişti 22 falandılar onlarla 3 ayım geçti ve resmen yaptıkları işi tam olarak sevmiyorlardı bile hafta sonu cumartesi günü bile çalışıyorlardı hatta toptancıda yanında çalıştığım abide ara sıra bunu söylerdi çok çalışırdık ve takdir bile almazdık birazcık az çalıştıkmı laf yerdik kimse yaptığımız işi görmezdi okumadıklarına çok pişmandılar abilerimin durumunu gördüm ve o zamana kadar ders çalışmadığıma çok pişman oldum bir andan ailemin istediği gibi bir memur olmaktan onun yerine hayalim olan siber güvenlik mesleğine yönelmek istedim ama sayısalda 71 obpyle(12 de iyi yaparsam) tutunamayacağımı biliyordum YBS diye bir bölüm keşfettim ve bu bölümden siber güvenliğe yönelimin mümkün olduğunu öğrendim ve işte şimdi çalışmaya başladım hedefim Marmara Üniversitesi Almanca YBS İngilizce dahi bilmiyorum 2 dili beraber iyi götürmeliyim eğer kazanabilirsem oradaki abilerimde sen oku biz okumadık bizim halimize düşme diyorlardı

Ben sanayi gibi yerlerde çalışmadım hiç daha doğrusu şu zamana kadar hiçbir yerde çalışmadım o konu hakkında söyleyeceğim şeyler doğru olmaz ailemin hepsi neredeyse çoğu öğretmen ya da avukat kuzenlerim ve ailem ders konusunda üstüme çok düştüler Türkçe edebiyatı bir şekilde hallettim ama matematiği yapamadım OBP 71 ideal ortalama bir OBP benimki 81 şu an senin hedefin yüksek ama kendini tek Marmara üniversite ile sınırlandırma derim başka güzel üniversitelerde veriyor o bölümü sadece netlerini yükseltmen lazım kaç sıralama ile alıyor bilmiyorum ama benim şu anki netlerim yetiyor 300k sıralama için bolca matematik sorusu çözmemiz lazım tek bildiğim o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…