Devletlerin insan olmadığını; bu sebeple duygularının, kardeşliklerinin, dostluklarının, dinlerinin, yardımseverliklerin, iyi kalplerinin olmadığını anlamak gerekiyor.
Ülkeler kendi çıkarları için hareket ediyor. Kardeşlik diye bir şey halk arasında var.
Rusya'nın Ermenistan'ı ne kadar çok desteklediğini ve aralarında hiçbir zaman savaşın bitmesini istemediğini hepimiz biliyoruz. Buna rağmen Azerbaycan, Rusya'yı seçiyorsa, çıkarı var demektir.
Şu Ukraynalı kız espirisinin şeyini çıkardınız artık. Komik değil, acındırıcı. Adamların ülkesi savaşa girecek, savaş mağduru olacaklar ama siz "Eğeğeğ Ağbi Ukrağynalı Garılar ağbi" diyorsunuz. Diyecek söz bulamıyorum...
Son birkaç yıldır Ermenistan´ın Rusya´ya karşı tavır alıp Batı ile yakınlaştığı ve bu nedenle Putin´in Paşinyan yönetimini cezalandırmak için Azerbaycan´ın II. Dağlık Karabağ Savaşı´na yeşik ışık yaktığı söyleniyor.
Azerbaycan askerî desteğini Türkiye´den almış olsa da Rusya´dan politik onay almasaydı II. Dağlık Karabağ Savaşı´nı kesinlikle gerçekleştiremezdi. Rusya-Azerbaycan yakınlaşması yeni değil yani. Birkaç yıldır gelişen ve bilinen bir süreç. Bu nedenle bu habere şaşırmadım.
Şu Ukraynalı kız espirisinin şeyini çıkardınız artık. Komik değil, acındırıcı. Adamların ülkesi savaşa girecek, savaş mağduru olacaklar ama siz "Eğeğeğ Ağbi Ukrağynalı Garılar ağbi" diyorsunuz. Diyecek söz bulamıyorum...