Azerbeycan toprak alabilecek mi?

Ermenistan işgalci olduğu için Dağlık Karabağ Azerbaycan´a geri verilmelidir. Ancak savaşla değil. Uluslararası toplumun desteğiyle diplomatik ve hukuksal yollar kullanılmalı.

Buna karşılık Azerbaycan hükümeti de kendi iç hukukunu gözden geçirmelidir. Azerbaycan´ın iç hukuku Ermenistan ile barış ihtimalini düşürmektedir. Hatta imkansız hale getirmektedir.
 
Benim takıldığım olay verdiğim link oldu. Nedir o çevirebilecek var mı?
Ermenistan lobisinin Amerika'da sıkı bir şekilde yerleştiği biliniyor. Komite diyor zaten sitede. Büyük ihtimalle destek mesajı gibi bir şey, bağış sitesi. Başlıkta Donate yazıyor. Altta volunteering yazısı (gönüllü ol) var. Bir sekmede ise Türkiye ile ticari anlaşmaları durdurun gibi bir yazı yazmışlar.
 
Aklı olan vatandaş sadece savunma için bağış yapar. Savaş çıkarmak için değil. Bu arada savunma amaçlı olsa bile vatandaştan bağış almak ne kadar aciz bir şey. Koskoca devletler kendi ordusunun devamını sağlayamıyor mu?
 
Anadolu topraklarında da geçmişi var diye biliyorum.

Aynen öyle, biz zamanında Ermenilere soykırım yapmayacak, diğer ırkları asimile edip onlara zorla Türklüğü kabul ettirmeyecektik. Bu en büyük yanlıştır. Osmanlı devletinde zamanında önemli Ermeni, Rum ve Kürt azınlıkları vardı. Ermeni soykırımı, mezapotamya çevresindeki Kürtlere yapılan terörist muamelesi ve Rumların sürgün edilmesi çok büyük bir ayıptır. Osmanlı devleti bu üç büyük azınlığa ev sahipliği yapıp onlara özerklik verse ve Türklüğü kabul ettirmeye çalışmasa kısacası Orta Doğu'nun birleşmiş milletleri olmaya çalışsaydı belki de çok büyük ve refah bir devlet olacaktık. Ermeniler çok çalışkan insanlardır, Rumlar ise dizayn ve mimari konusunda çok başarılıdır, Kürtler ise genellikle ağzı laf yapan pratik zekalı insanlardır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettim dünya gözünde Ermenistan rezil olmuş mudur saldırması yüzünden?
Aslında Ermenistan'dan çok, Yunanistan her gün rezil oluyor :) Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş yıllardır olan bir şey. Yeni olmadığı gibi sürmeye de devam edecektir. Nasıl bizim Yunanistan ile bir ara Kardak savaşımız oldu ise onların da bitmek bilmeyen Karabağ sorunu var. Umarım başka oyunlar dönmüyordur.

Diğer ülkeler rezil oldu gözü ile bakmazlar. Büyük abiler pusuda bekleyip, nasıl kâr elde ederim diye olayları izliyordur. Mesela bu aralar Fransa'yı da çok büyük kaşıntı tuttu. Beklendiği gibi Ermenistan ile temas halindeler.
 
Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarında gözü yok.
Sadece işgalci Ermenilerin BM tarafından bile Azerbaycan toprağı olarak tanınan Karabağ bölgesini temizlemek istiyorlar ki son derece haklı bir istek.

Önce Azerbaycan Türklerinde olan bu bölge Sovyetler Birliği ile özerk bölge olmuş fakat Sovyetler yıkılırken Azerbaycan'a bırakılmış. İşgalci Ermeniler Sovyetlerin bildirisini tanımayıp Azerbaycan topraklarını işgal etmiştir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı