Çözüldü B ehliyet ile 125CC kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mudymug

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition, İntel Core İ5-13600K, 32 GB 4x8 3200 MHz DDR4 RAM, MSI PRO B660-A DDR4, 500 GB + 1 TB M.2 SSD
Merhaba. 4 senedir B ehliyete sahibim ve şu an halihazırda RKS blazer XR 50 (100CC yükseltilmiş) kullanıyorum. Yamaha NMAX 125 düşünüyorum ama 125CC kullanmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. A2 ehliyet sürecinden pek farkı yoksa A2 alıp NMAX 155 falan alsam daha mı mantıklı olur? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Kursa gidip B sınıfı ile 125cc kullanmak istiyorum derseniz kaydınızı alırlar, normal A1 alır gibi ders alırsınız ve sınava girersiniz.
Sonuç olarak B sınıfıyla 125cc'ye kadar kullanım hakkınız olur ancak kuryelik vs yapamazsınız.

Ücretleri sallıyorum, A1 ehliyet 9k ise size 7k civarına mal olur.

Ne anladım ben o işten diyebilirsiniz haklısınız, direk A2 alın :)
Reis benim sürücü kursum var, en yukarıda tüm sorularına cevap verdim görmedin mi anlamadım.
A2 ile fiyat farkı çok az, direk A2 al.

Bu 600CC olayını kim uydurduysa bıktım artık, yok böyle bir şey.

Kral bende gözükmüyor sanırım bunu gördüm sadece. Tamamdır öyle yaparım. Ayrıca 600CC olayı dediğin ne?

Kursa gidip b sınıfı ile 125CC kullanmak istiyorum derseniz kaydınızı alırlar, normal A1 alır gibi ders alırsınız ve sınava girersiniz.
Sonuç olarak b sınıfıyla 125CC'ye kadar kullanım hakkınız olur ancak kuryelik vs yapamazsınız.

Ücretleri sallıyorum, A1 ehliyet 9K ise size 7K civarına mal olur.

Ne anladım ben o işten diyebilirsiniz haklısınız, direk A2 alın :)

Şimdi geldi kral kusura bakma. Haklısın en mantıklısı o.

Çoğu chopper motor buna dahildir, tenere 660 vs de buna eklenebilir. Az araştır.

Anlamak istemediğin olay hala CC diyorsun, bak bakalım CBF 500 A2 kullanabiliyor mu?

Adam zaten 50CC'den 155 CC'ye geçmek için konu açıyor. A2 al işini görür ileride sıkıntı yaşamazsın diyoruz. Geliyorsun uydurma kardeşim tarzı uslupla konuya dalıyorsun. Konu sahibi zaten bahsi geçen motorlara ilgi duysa buraya konu açmaya gerek duymaz kendi işini bilir.

Adam dese ki ben b ehliyetim var A2 alacağım ZX4RR sürebilir miyim? Bunun altına A2 al sürersin desem neyse diyeceğim haklısın. Bu muhabbete girmeye gerek yok.

Adam zaten 50CC'den 155 CC'ye geçmek için konu açıyor. A2 al işini görür ileride sıkıntı yaşamazsın diyoruz. Geliyorsun uydurma kardeşim tarzı uslupla konuya dalıyorsun. Konu sahibi zaten bahsi geçen motorlara ilgi duysa buraya konu açmaya gerek duymaz kendi işini bilir.

Adam dese ki ben b ehliyetim var A2 alacağım ZX4RR sürebilir miyim? Bunun altına A2 al sürersin desem neyse diyeceğim haklısın. Bu muhabbete girmeye gerek yok.
Dostum zaten konuyla alakası yok şuan tartıştığımız olayın, sadece doğrusunu bil yanlış bilgi paylaşma demeye çalışıyorum.

Google'da bile 600cc yazıyor düşün artık durumun ne kadar vahim olduğunu.

Seri üretimde 600CC olup da kW 35'ten yüksek olan kaç motor var? Liste yazsana hocam.

Buyurun. Sadece Ducati'den 900-1000CC sınıfında Hypermotard, desertx, Monster, Multistrada V2/S, supersport 950 ve Scrambler var.

Ayrıca 600CC olayı dediğin ne?

600CC olayı diye bir şey yok hocam. A1 14 beygir, A2 47 beygir ve a sınıfı da sınırlamasız bir şekilde motosiklet kullanabiliyor. Sen CC'ye takılma.

Son düzenleme:
"Ancak, ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler hariç tutulmuştur. B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri, harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile bu düzenlemeden faydalanabilecekler." kanunda böyle bir ibare yer alıyor ama kurslar 125CC deyince direk A1 diyor ben A1 ehliyeti almak istemiyorum 100-110CC bir motor sürmek istiyorum bunun için bir harç ödememe gerek olmadığı yazıyor. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa tamamen para tuzağı mı önceden de zaten yazılı sınava girmeden B ehliyeti olan bir kişi A türevleri ehliyeti alabiliyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı