B ehliyet ile hangi araçlar kullanılabilir?

Şerif Selen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

B sınıfı 1 yıllık ehliyetim var. Ulaşımda işe gidip gelebilmek için bir araç almak istiyorum. Motosiklet baktım ama sınava tabii olunması gerekmiş b ehliyet içinde bundan dolayı elektrik gerektirmeyen araçlar nedir?
Destekleriniz için teşekkür ederim.

Sağlam kaliteli elektrikli motosiklet yok mu? Elektrikli motosikletler daha mı verimsiz? 100k kadar çıkabilirim yani sağlam bir araç olsun da.
Şöyle ki elektrikli bisikletin bir menzili ve şarj süresi var. Bunun yanında elektrikli bisikletle trafikte gitmek bana tehlikeli geliyor. O yüzden 80 cc yapılmış bir 50 cc scooterla istediğiniz yere gidip gelebilirsiniz. Kullanımı bisikletten de basit olur.

Merhaba,

B sınıfı 1 yıllık ehliyetim var. Ulaşımda işe gidip gelebilmek için bir araç almak istiyorum. Motosiklet baktım ama sınava tabii olunması gerekmiş b ehliyet içinde bundan dolayı elektrik gerektirmeyen araçlar nedir?
Destekleriniz için teşekkür ederim.
Ruhsatta L1 sınıfında olan motosikletleri, binek araçları, hususi kamyonetleri ve traktör sürebilirsiniz.
Motosiklet olarak ruhsatta 50cc geçen ama 125cc olan scooter modellerini önerebilirim.

Şöyle ki elektrikli bisikletin bir menzili ve şarj süresi var. Bunun yanında elektrikli bisikletle trafikte gitmek bana tehlikeli geliyor. O yüzden 80 cc yapılmış bir 50 cc scooterla istediğiniz yere gidip gelebilirsiniz. Kullanımı bisikletten de basit olur.
Elektrikli motosiklet olarak bisiklet değil. E-Mon Reactor 3000 W Elektrikli Motosiklet örnek model.

Ruhsatta L1 sınıfında olan motosikletleri, binek araçları, hususi kamyonetleri ve traktör sürebilirsiniz.
Motosiklet olarak ruhsatta 50CC geçen ama 125CC olan scooter modellerini önerebilirim.

125 CC için direksiyon dersi alıp sınavı geçmek gerekiyor onu yapacağıma A2 için uğraşırım mantıken. Ondan b ehliyet ile alınabilecek motor bakıyorum yoksa scooter alıp kapatacağım sonunda konuyu.

Elektrikli motosiklet olarak bisiklet değil. E-Mon Reactor 3000 W Elektrikli Motosiklet örnek model.
4 kW yani 4000 Watt'ın altında güce sahip elektrikli bisiklet ve scooterları da kullanabilirsiniz.

125 CC için direksiyon dersi alıp sınavı geçmek gerekiyor onu yapacağıma A2 için uğraşırım mantıken. Ondan b ehliyet ile alınabilecek motor bakıyorum yoksa scooter alıp kapatacağım sonunda konuyu.
Ruhsatta 50 cc olduğu için B ehliyetle kullanılabiliyor. Devleti kandırmış oluyorsunuz sadece ama bir sıkıntı yaratmaz.

Bakın, siz kafanızda bir şey kurmuşsunuz okumadan direkt yazıyorsunuz.
Eğer B ehliyetiniz varsa ruhsatta 50cc gözüken ama 125cc olan motorları herhangi bir kurs almadan kullanabiliyorsunuz. Bunu açıkça yazdım ama okumuyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı