B1 Archiver uygulamasının VirusTotal sonucu zararlı mı?

claudespeedtr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1-2 ay olmuştur B1 archiver uygulamasını bilgisayara kurup işimi halledip birkaç gün sonra silmiştim. Kaspersky'a taratmıştım ama herhangi bir tehdit algılamadı. Bugün mwb ile tarama yaparken tehdit olarak gördü ve VirusTotal'deki sonuçlar da böyle. Acaba nasıl bir virüs? Virüsse ks nasıl algılayamıyor?

Dosya Ekleri

• A77A425E-DDAD-4841-ACC1-95298503D9A8.jpeg
    A77A425E-DDAD-4841-ACC1-95298503D9A8.jpeg
    93,9 KB · Görüntüleme: 60
Arkadaşlar 1-2 ay olmuştur B1 archiver uygulamasını bilgisayara kurup işimi halledip birkaç gün sonra silmiştim. Kaspersky'a taratmıştım ama herhangi bir tehdit algılamadı. Bugün mwb ile tarama yaparken tehdit olarak gördü ve VirusTotal'deki sonuçlar da böyle. Acaba nasıl bir virüs? Virüsse ks nasıl algılayamıyor?

Erişimlere bakarsak şüpheli gibi. Linki atarsanız daha detaylı bakarız.

Reklam içeriyorsa, sisteminizde istemediğiniz değişiklikler yapıyorsa PUP (PUA da denir) kategorisinde değerlendirilebilir. Bu algılamalar, güvenlik şirketinin politikasıyla ilişkilidir ve eksikliği bir kusur olmamakla birlikte yazılımın düşük itibarlı olduğu konusunda bir uyarı niteliği taşır.

Potentially unwanted application/program anahtar söz öbeğiyle internet taraması yaparsanız daha çok bilgiye ulaşırsınız.

Reklam içeriyorsa, sisteminizde istemediğiniz değişiklikler yapıyorsa PUP (PUA da denir) kategorisinde değerlendirilebilir. Bu algılamalar, güvenlik şirketinin politikasıyla ilişkilidir ve eksikliği bir kusur olmamakla birlikte yazılımın düşük itibarlı olduğu konusunda bir uyarı niteliği taşır.

Potentially unwanted application/program anahtar söz öbeğiyle internet taraması yaparsanız daha çok bilgiye ulaşırsınız.

Burdan şunu mu çıkarmalıyım? Uygulamanın kendi içinde bir reklam olduğu şeklinde. Yani açıkçası hatırlamıyorum. Sistemimde herhangi bir şekilde bi reklama da rastlamadım. Zaten sildim tamamen kurmadım yeniden.

Reklam içermesinden ziyade bağlantı kurduğu domainlerden ötürü adware denmiş olabilir. Davranış loglarında endişe verici bir şeye rastlamadım ama bir arşiv uygulamasının yapmasında anlam bulamadığım bazı işlemlerde bulunmuş.

7-Zip veya WinRAR gibi daha güvenilir uygulamaları kullanmanızı öneririm bunun yerine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı