B1 İngilizcede gereğinden fazla zorlanma

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
B1 seviye İngilizceye sahibim.
Ve gereğinden fazla zorlanma yaşıyorum. Grammer bilgim orta. Vocabulary kısmında eksiğim var.
Ama bazen o kadar sinir bozucu oluyor ki.
Bazen bildiğim sözcükler çıkıyor ama doğru düzgün cümleyi kuramıyorum.
Bazen kolay cümlede kelime yüzünden anlayamıyorum.

Tavsiyeleriniz neler?
Kelime ezberlemek için taktikleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kız arkadaşımla her gece speaking club yapıyorum sana da bunu tavsiye ederim kendine bir tane speak budy bul :D sadece ingilizce konuşarak kendinizi geliştirmeye çalışın (altın kural ingilizce konuşurken içinden türkçe düşünürsen hiç bir anlamı olmaz)

Ayrıca Linkedin'de gördüm paylaşayım burada da:

İngilizce artık bir zorunluluk. Ancak çoğunluk A1 seviyesinde takılı kalmış halde. İşte sizi A1 seviyesinden üst seviyelere taşıyacak çok faydalı kaynaklar:

Reading (Okuma)

1. News in Levels: newsinlevels.com
2. Engoo Daily News: https://lnkd.in/daVWqwj9
3. Breaking News English: breakingnewsenglish.com
4. Mentalfloss: mentalfloss.com
5. Science Alert: sciencealert.com
6. The National Geographic: nationalgeographic.com
7. Mashable: mashable.com
8. Voice of America: Voice of America - Learn American English with VOA Learning English
9. British Council: Reading

Listening (Dinleme)

10. ELT Podcast: eltpodcast.com/archive/bc
11. 6 Minute English bbc.co.uk/learningenglis…
12. British Council https://lnkd.in/dwJU5cW7
13. The English We Speak bbc.co.uk/learningenglis…
14. Luke’s English: teacherluke.co.uk +

Writing (Yazma)

15. Grammarly: grammarly.com
16. Ludwig: ludwig.guru
17. ProWritingAid: prowritingaid.com/Free
18. Ginger: https://lnkd.in/dY2Ph-Yh
19. Cliché Finder: clichefinder.net

Speaking (Konuşma) & Pronunciation (Telaffuz)

20. HelloTalk: hellotalk.com
21. Speaky: speaky.com/tr/
22. Tandem: tandem.net
23. LingoGlobe: lingoglobe.com
24. Forvo: tr.forvo.com
25.ELSA: elsaspeak.com/en/

Yabancı dil öğrenmeye sıfırdan başlamak isteyenler için uygulamalar

26. Duolingo: duolingo.com/learn
27. Memrise: memrise.com/tr/
28. Busuu: busuu.com/tr
29. Beelinguapp: beelinguapp.com/tr/
30. Lyricstraining: lyricstraining.com

Kelime Uygulamaları

31. Quizlet: quizlet.com/tr
32. Memrise: memrise.com/tr/
33. Brainscape: brainscape.com
34. Magoosh https://lnkd.in/dCb_4HxW
35. Drops: languagedrops.com
36. Chegg: chegg.com/flashcards
37. Cram cram.com

Kaynak : Twitter @alitekintr

B1 seviye İngilizceye sahibim.
Ve gereğinden fazla zorlanma yaşıyorum. Grammer bilgim orta. Vocabulary kısmında eksiğim var.
Ama bazen o kadar sinir bozucu oluyor ki.
Bazen bildiğim sözcükler çıkıyor ama doğru düzgün cümleyi kuramıyorum.
Bazen kolay cümlede kelime yüzünden anlayamıyorum.

Tavsiyeleriniz neler?
Kelime ezberlemek için taktikleriniz var mı?
kelime ezberlemek değil de kelimeyi analiz ederek öğrenmek gerek. ben bu konuda uzun süre bocalamış ve çareyi burada bulmuş biriyim. günlük belirlediğim 5 kelimeyi kökünü, yapısını, kullanım alanlarını, örnek cümlelerini çalıştım ve bu metodla öğrendiğim hiçbir kelimeyi unutmadım. mesela örnek olsun; charge kelimesini şarj etmek anlamında biliyordum fakat bir filmde çok garip bir yerde kullanıldığını ve anlamadığımı fark etmiştim. sonra kelimenin farklı kelimelerle birleştiğinde çok daha farklı manalara geldiğini bahsettiğim metodla öğrendim. meğer suçlamak, sorumluluk yüklemek, saldırmak, ücret ödetmek gibi pek çok manaya geliyormuş. bu konuda longman dictionary'den bol bol faydalandım. kelimenin kökü derken de, buna ayrıca değinmem gerek. kelimenin nereden türediğini bulabilirsen, zamanla bir çok bilmediğin kelimenin anlamını anlayama başlayacaksın çünkü hangi kökten geldiğini tahmin edeceksin. bu çok ama çok önemli.

bilmediğim kelimeleri de friends izleyerek keşfettim. bir bölüm açıp ingilizce altyazı ile izliyordum, sonra bilmediğim kelimelerin ilk anlamlarını çıkarıp diziyi altyazısız açıyordum. daha sonra bu kelimeleri yukarda belirttiğim şekilde öğreniyordum. bu sayede hem görsel, hem işitsel, hem de yazarak ve okuyarak öğrenmiş olacağın için kelimeleri unutman gerçekten zorlaşacak. ancak tabi dil kullanmadığında mutlaka unutulur, günlük yaşamına sokman gerekiyor dili.

ve şunu da unutmadan eklemeliyim; kelimenin anlamını da ingilizce yazmalısın. türkçe mümkün olduğunca kullanmamalısın.

Kelime ezberlemek değil de kelimeyi analiz ederek öğrenmek gerek. Ben bu konuda uzun süre bocalamış ve çareyi burada bulmuş biriyim. Günlük belirlediğim 5 kelimeyi kökünü, yapısını, kullanım alanlarını, örnek cümlelerini çalıştım ve bu metodla öğrendiğim hiçbir kelimeyi unutmadım. Mesela örnek olsun; charge kelimesini şarj etmek anlamında biliyordum fakat bir filmde çok garip bir yerde kullanıldığını ve anlamadığımı fark etmiştim. Sonra kelimenin farklı kelimelerle birleştiğinde çok daha farklı manalara geldiğini bahsettiğim metodla öğrendim. Meğer suçlamak, sorumluluk yüklemek, saldırmak, ücret ödetmek gibi pek çok manaya geliyormuş. Bu konuda longman Dictionary'den bol bol faydalandım. Kelimenin kökü derken de, buna ayrıca değinmem gerek. Kelimenin nereden türediğini bulabilirsen, zamanla birçok bilmediğin kelimenin anlamını anlayama başlayacaksın çünkü hangi kökten geldiğini tahmin edeceksin. Bu çok ama çok önemli.

Bilmediğim kelimeleri de friends izleyerek keşfettim. Bir bölüm açıp İngilizce alt yazı ile izliyordum, sonra bilmediğim kelimelerin ilk anlamlarını çıkarıp diziyi altyazısız açıyordum. Daha sonra bu kelimeleri yukarıda belirttiğim şekilde öğreniyordum. Bu sayede hem görsel, hem işitsel, hem de yazarak ve okuyarak öğrenmiş olacağın için kelimeleri unutman gerçekten zorlaşacak. Ancak tabii dil kullanmadığında mutlaka unutulur, günlük yaşamına sokman gerekiyor dili.

Ve şunu da unutmadan eklemeliyim; kelimenin anlamını da İngilizce yazmalısın. Türkçe mümkün olduğunca kullanmamalısın.

Hocam ama günde karşıma bilmediğim 40,50 kelime bile çıktığı oluyor. Hepsini nasıl not alayım ki?
Ya da şöyle sorayım. Bunların içinden 5'i neye göre ve nasıl alayım?

Hocam ama günde karşıma bilmediğim 40,50 kelime bile çıktığı oluyor. Hepsini nasıl not alayım ki?
Ya da şöyle sorayım. Bunların içinden 5'i neye göre ve nasıl alayım?
İnternet üzerinde en sık kullanılan kelimeleri bulabilirsin, ilk 5000, ilk 10000 şeklinde. Oradan bilmediklerini işaretleyerek başlayabilirsin.

mesela buna bakabilirsin. ilk 3000 bittiğinde, 5000'e geçersin.

Son düzenleme:
İnternet üzerinde en sık kullanılan kelimeleri bulabilirsin, ilk 5000, ilk 10000 şeklinde. Oradan bilmediklerini işaretleyerek başlayabilirsin.

Mesela buna bakabilirsin. İlk 3000 bittiğinde, 5000'e geçersin.

Hocam böyle kafam çok karışıyor. İlk önce verb sonra Noun'lar diye gitsem daha mntıklı olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı