B1 ve B2 çalışmıyor

• Konuyu başlatan oxo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.736

oxo

Picopat
Daha fazla  
İşlemci
Amd Ryzen 3 3700X , Amd Ryzen 5 3500
Arkadaşlar selam baslikta belirttiğim gibi bir sorunum var.

Yardimlarinizi bekliyorum.

Denediklerimi şöyle anlatayım.
  • 1 farkli anakartla denedim ayni sorun var.
  • 2 ayni marka 4 farkli RAM denedim.
  • 3 farklı 2 tane işlemci denedim.
  • 4 BIOS sifirlama falan hepsini denedim.
Bu sorun bende bilgisayar kasasini temizledikden sonra oldu yardimlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 farklı anakart bir tanesi MSI B450 Gaming Plus Max diğeri Gigabyte B550 DS3H ikisinde de A1 ve A2 RAM slotları çalışıyor B1 ve B2 slotları çalışmıyor.
İşlemciler ise birisi Ryzen 7 3700X diğeri ise Ryzen 5 3500
Not: Ryzen 7 3700X in birkaç tanesi kırık ama çalışmasında ve performasında bir sorun yok

2 farklı anakart bir tanesi MSI B450 Gaming Plus Max diğeri Gigabyte B550 DS3H ikisinde de A1 ve A2 RAM slotları çalışıyor B1 ve B2 slotları çalışmıyor.
İşlemciler ise birisi Ryzen 7 3700X diğeri ise Ryzen 5 3500.
Not: Ryzen 7 3700X in birkaç tanesi kırık ama çalışmasında ve performasında bir sorun yok.

Anakartında bellek besleyen MOSFET'lerinde sorun var gibi duruyor. İki slotun birden pin kırması düşük ihtimal. Büyüteçle RAM slotlarını bir kontrol edin. Eğer slotlarda sorun yoksa MOSFET'lerin ölçümünü yaptırın anlayan birisine.

Anakartında bellek besleyen MOSFET'lerinde sorun var gibi duruyor. İki slotun birden pin kırması düşük ihtimal. Büyüteçle RAM slotlarını bir kontrol edin. Eğer slotlarda sorun yoksa MOSFET'lerin ölçümünü yaptırın anlayan birisine.

İki farklı anakartta da mı? B550 sıfır bir anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bellekler A1 ve A2 slotta çalışıp B1 ve B2 slotta çalışmıyor mu? Yoksa 4 bellek birden taktığınız zaman mı oluyor bu sorun.

2 RAM takıyorum A1 ve A2 çalışıyor ama Dual olabilmesi için A2 ve B2'ye takmam gerekiyor.
4 RAM kullanmıyorum.

Ben öncelikle sorunu anlamadım, sorun nedir? Ayrıca anakart modeli ne?

İşlemciler ise birisi Ryzen 7 3700X diğeri ise Ryzen 5 3500
Not: Ryzen 7 3700X in birkaç tanesi kırık ama çalışmasında ve performasında bir sorun yok

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı