B12 vitaminini art arda vurulmaz isem sorun olur mu?

KrofeSSionall

Hectopat
Daha fazla  
Doktor B12 vitaminini iğne olarak kalçadan alınacağını söyledi ve ilk 7 aşı art arda sonraki 3 aşı bir gün vurup bir gün vurmadan olacakmış, bugün sağlık ocağı kapandı. Hastaneye gidebilecek bir zamanım yok. Eğer bir gün vurulmaz isem sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
vitamin eksikliğinden dolayı mı verildi aşı? benimde D vitamini eksikliğim var hastaneye tekrar gideceğim randevum var yani direkt iğne mi veriyorlar yoksa önce besinlerle mi aldırıyorlar

Kapsül veriyorlar diye biliyorum ağızdan alınıyor bana da verdiler sıvı yağ gibi bir tadı var.
Bazı durumlarda iğne de verebiliyorlar. Vücuttaki B12 miktarına göre değişiyor.

vitamin eksikliğinden dolayı mı verildi aşı? benimde D vitamini eksikliğim var hastaneye tekrar gideceğim randevum var yani direkt iğne mi veriyorlar yoksa önce besinlerle mi aldırıyorlar
Vücudunuzdaki eksikliğin ciddiyetine bağlı. Atıyorum ortalama değer 14 ise ve 13.7 falan çıkarsa besinlerle almanızı tavsiye edebilir ama 7-8 falan çıkarsa takviye ilaç verir. Çok daha düşük olması durumunda iğne de verebilir. Ek olarak diğer kan değerlerine de bağlı olabiliyor. Net bir şey söyleyemeyiz.

Doktor B12 vitaminini iğne olarak kalçadan alınacağını söyledi ve ilk 7 aşı art arda sonraki 3 aşı bir gün vurup bir gün vurmadan olacakmış, bugün sağlık ocağı kapandı. Hastaneye gidebilecek bir zamanım yok. Eğer bir gün vurulmaz isem sıkıntı olur mu?
Sıkıntı olmaz ancak aksatmayın. B12 gerçekten çok büyük önem arz ediyor ve çoğu insanda eksik.

Kapsül veriyorlar diye biliyorum ağızdan alınıyor bana da verdiler sıvı yağ gibi bir tadı var.

Hocam iğne yoluyla da alınabiliyor kapsül olarak da alınabiliyor. Doktor bana eğer kapsül olarak alırsam bunun 5-6 ay süreceğini söyledi lakin iğne ile alırsam hemen toparlarmışım o yüzden iğne yoluyla alıyorum.

Ben de D ve B12 vitamini eksik çıktı, B12 vitaminini iğne ile D vitaminini 15 günde bir hap gibi alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı