B150 anakarttan B450'ye geçmek

Bütçe
4000 TL çok ufak üstüne çıkabilirim.

HellStalkeR

Megapat
Merhaba, halihazırda kullandığım i5 6402, RX570 8 GB, B150 Gigabyte g. 1 Sniper, 16 GB DDR4 RAM sistemim bu yeni bir sistem toplamayı düşünüyor ve araştırma yapıyorum kafama takılan konulardan bir tanesi şu mevcut ekran kartımdan 2 tık daha iyi performans almayı hedefliyorum sizce RX5500 XT 8 GB modeli mi yoksa RX590 8 GB modeli mi fiyatları aşağı yukarı aynı işlemci olarak Ryzen 2600'de karar kıldım anakart olarak da B450 Gigabyte düşünüyorum ekran kartları arasında teknoloji farkı oyunlarda performansı vs hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, halihazırda kullandığım i5 6402, RX570 8 GB, B150 Gigabyte g. 1 Sniper, 16 GB DDR4 RAM sistemim bu yeni bir sistem toplamayı düşünüyor ve araştırma yapıyorum kafama takılan konulardan bir tanesi şu mevcut ekran kartımdan 2 tık daha iyi performans almayı hedefliyorum sizce RX5500 XT 8 GB modeli mi yoksa RX590 8 GB modeli mi fiyatları aşağı yukarı aynı işlemci olarak Ryzen 2600'de karar kıldım anakart olarak da B450 Gigabyte düşünüyorum ekran kartları arasında teknoloji farkı oyunlarda performansı vs hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim iyi forumlar.
Bu bütçede 1650 süper önerilebilir. Yalnız şu aralar fiyatı gereksiz derecede arttı. Daha geçen hafta 1300TL olan kart şu an 1600TL.

Bence ekran kartı olarak 1660 Süper tercih et ya da elindeki RX 570 kart ile devam et. 5500XT veya 1650 super gibi kartlar ile RX 570 arasında o parayı verdiğine değecek bir fark göremezsin.

İşlemci, anakart, ekran kartı değiştirilebilir.

Merhaba i7 3770 8 çekirdek Z77A-G45 Thunderbolt DDR3 16 Gb remli system kullanıyorum üzerinde 1080Ti var bu zamana kadar 3 ekan kartı upgrade yaptım.
Sizin systeminiz daha güncel bana kalırsa sadece ekran kartı upgrade yapsanız daha iyi olacak kanısındayım en azından almak istediğiniz ekrankartını alıp şu anki systeminizde denemenizi öneririm.
Bu arada monitörünüz 1080p ise çok bir fark göremezsiniz

Bütçenizi azcık aşarsanız 1660 Super bile alabilirsiniz.

Sistem tavsiyen varsa birazcık aşabilirim yani 4000 verebiliyorsam onu da öderim sonuç olarak :).
Merhaba i7 3770 8 çekirdek Z77'A-G45 Thunderbolt DDR3 16 GB RAM'li System kullanıyorum üzerinde 1080 Ti var bu zamana kadar 3 ekan kartı upgrade yaptım.
Sizin systeminiz daha güncel bana kalırsa sadece ekran kartı upgrade yapsanız daha iyi olacak kanısındayım en azından almak istediğiniz ekrankartını alıp şu anki systeminizde denemenizi öneririm.
Bu arada monitörünüz 1080P ise çok bir fark göremezsiniz.

Malesef zamanında 1070 Ti alacaktım ama araştırmalarım sonucu darboğaz yaptığını öğrendim işlemcinin yetersizliği kesinlike ekran kartını olumsuz etkiliyor uprage işine girmek mantıklı değil şu durumda o sebeple.
Bu bütçede 1650 süper önerilebilir. Yalnız şu aralar fiyatı gereksiz derecede arttı. Daha geçen hafta 1300TL olan kart şu an 1600TL.

Bence ekran kartı olarak 1660 Süper tercih et ya da elindeki RX 570 kart ile devam et. 5500XT veya 1650 super gibi kartlar ile RX 570 arasında o parayı verdiğine değecek bir fark göremezsin.
Bende arttığını düşünüyorum acele etmeyeceğim o yüzden bu sefer teşekkür ederim 1660 süper araştırayım ben ekran kartımdan menmunumda işlemcim beni üzüyor gibi 3. yılı sonuçta sanırım yoruldu artık BF V acayip sorun yaşıyorum işlemcinin yükselme zamanı geldi bence.
Ü.

İşlemci, anakart, ekran kartı değiştirilebilir.

Hemen inceliyorum çok teşekkür ederim paylaşım için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı