B150M anakart için işlemci tavsiyesi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, arkadaşım ile senelerdir bu konuyu tartışıyoruz. Kendisi İntel Core i3 6100 işlemciye ve MSI B150M Bazooka anakarta sahip. Sürekli i5 9600k alıp OC yapacağım diyor. Kendisine bunun mümkün olmadığını ve en az Z serisi bir anakarta ihtiyacı olduğunu söylesem de beni dinlemiyor çok bilmişlik taslıyorsun diyor. Hadi alsa bile GTX 960 ile çok uyumlu olacağını sanmıyorum. Tartışma kısmı bu kadar, kendisine B150M anakart için sağlam ve GTX960 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyoruz. Teşekkürler.

Merhabalar, arkadaşım ile senelerdir bu konuyu tartışıyoruz. Kendisi Intel Core i3 6100 işlemciye ve MSI B150M Bazooka anakarta sahip. Sürekli i5 9600K alıp OC yapacağım diyor. Kendisine bunun mümkün olmadığını ve en az Z serisi bir anakarta ihtiyacı olduğunu söylesem de beni dinlemiyor çok bilmişlik taslıyorsun diyor. Hadi alsa bile GTX 960 ile çok uyumlu olacağını sanmıyorum. Tartışma kısmı bu kadar, kendisine B150M anakart için sağlam ve GTX960 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyoruz. Teşekkürler.

i5 7600 mantıklı bir tercih olur.

Peki söylediklerimde beni haklı buluyor musunuz?

Haklısınız.9600K gibi bir işlemci alıp B150 gibi eski nesil bir anakartta overclock yapmak sağlıksız olur ve mantıksız olur. O anakartın o işlemciye overclock yapacak kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Önerdiğim işlemci mantıklı duruyor. Ayrıca arkadaşınıza şunu söyleyin; overclocksuz bile o işlemcinin stock haldeki performansından 100% faydalanabileceğini sanmıyorum. Normalde o anakarta i5 6600K i5 7600 tarzı işlemciler daha uygun oluyor ve öylede kullanan insanlar var. 9600K o anakarta fazla bir işlemci."Z" serisi bir anakart alınıp o şekilde kullanılması gerekir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı