B250M ve H270M Chipset farkı

TheFastly

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Dostlarım. Piyasada bir sürü anakart var ve sayıları fazla olduğundan alacağım anakartı seçerken zorlanıyorum. Size birkaç sorum olacak.

1) B250M ile H270M Chipset Anakartların Arasındaki Farklar nelerdir?

2) MSI'ın Askeri Sınıf (Military Class) Anakartlarında; Bazooka, Mortar, Grenade, Tomahawk gibi seçenekler mevcut bunların birbirine göre sıralaması nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
B250M ile H270M arasında neredeyse fark yok.

B250M maximum 12 PCI-e hattı desteklerken H270M 20 PCI-e hattı destekliyor. Zaten 12 tane bile takamayacağın için H270M almak gereksiz.

B250M 12 tane USB slotu desteklerken H270M 14 tane destekliyor. B250M 6 tane 3.0 destekliyor. H270M 8 tane.

B250M'in RAID desteği yok. H270M 0, 1, 5 ve 10 RAID yapılandırmalarını destekliyor. RAID fazla tercih edilmiyor zaten.

Arada başka da fark yok. H270M alınca performansın artmıyor. Örnek veriyorum i7 7700 bir işlemcin var ve GTX 1080 Ti aldın. H110M chipsetli bir anakart alsan da Z270 bir anakart alsan da vereceği grafik işlemci ve işlemci performansı birebir aynı. Anakart seçerken senin ihtiyacına göre destekli bir anakart seçmelisin. Ben düz kullanıcıyım overclockla işim olmaz takarım ekran kartımı SSD'mi bakarım keyfime dersen H110M ve üstü tamamen gereksiz ötesi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı