B350-F Kırmızı LED sorunu

semih_demir

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2018
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS B350-F anakartımın durduk yere CPU_LED (kırmızı LED) yanmaya başaldı. Ekranda görüntü gitti ve ekran kartımın ışıkları yanıp sönmeye başladı. Reset atınca normal açıldı. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bir de sadece League of Legends oynarken birden donuyor, oturum kapatıp açınca düzeliyor. PUBG vs. oynarken bu sorun olmuyor. BIOS vs. güncel durumda.

R5 1600X
Gigabyte RX580 8 GB
G-skill 16 GB RAM
ASUS B350-f
EVGA BQ 650W PSU
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci aşırı sıcak uyarısı normalde kapanması gerekirdi. İşlemci soğutucun ya yetersiz yada tam oturmamış olabilir, kasa havalandırması yetersiz + hava alamıyor.
 
İşlemcine aşırı uüklenmeni tavsiye etmem. Yanan ışık çıkan problemin işareti. İşlemcinin sıcaklığını kontrol et, bakım zamanı gelmişse yap. Aşırı O.C yapmışsan aşağı çekip bir de öyle dene.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç oc yapmadım. Soğutucu olarak eklemeyi unutmuşum. Cooler master ml120l kullanıyorum. Daha 50 dereceyi gecmedi. Ama soğutucu çıkartıp baglantılarını kontrol edip tekrar yerleştireceğim.
Bazı kaynaklarda güç kaynağı suçlanmış bu konuda bir bilgisi olan var mı?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı