B350 PC Mate 270 uf kapasitörü nereden bulabilirim?

Spontune

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2016
Mesajlar
3.167
Makaleler
11
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, B350 PC Mate anakartımın bir tane kapasitörü yok. Tam şuradaki kapasitör;

1643322746993.png


solidcaps.jpeg


16v 270uf. Robotistana baktım yoktu. 270 değil de farklı değerdeki bir kapasitörü takabilir miyim? Takabilirsem hangisi olacak daha mı yüksek yoksa daha mı düşük takmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kapasite değeri aynı olmalıdır. Voltaj olarak yüksek de olabilir. Kondansatör için kapasite değeri önemlidir.
 
270 uF'yi bulamadım ama. Robotistan'da yok. Bu tarz parçaların satıldığı yerlere gitsem bulabilir miyim? AliExpress'te var ama orada da 10'lu satılıyor tekli satılmıyor ve kargo parası da olunca çok pahalıya patlıyor onun yerine direkt anakartı da değiştirebilirim.
 
Elektronik malzeme satan dükkanlarda da olabilir.
 
Asıl sorun şu ki: Ekran kartımda Coil Whine var ve bu parazit ses kartımdan kulaklığıma kadar yansıyor. Çok az bir ses ama oyunlara girdiğim zaman artıyor. Belki alttaki kapasitörden kaynaklı bu sorun daha çok oluyor olabilir. Ya da en azından bu kapasitörü taktıktan sonra alttaki slotlara takıp sesi duyulamayacak seviyeye ya da sıfıra çekebilirim. Bu sorunun asıl kaynağı aslında ekran kartı. Coil Whine olmayan bir ekran kartı alırsam sorun çözülecek ama malum piyasa çok kötü bunu satıp yeni bir şey almak da çok uzun süreceği için ilk başta en kolaydan başlamak istiyorum.
 
Coil Whine zaten zararlı değildir. Dediğiniz gibi ses yapar. Kondansatör ile azalır mı emin değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı