B350 PLUS ve 2200G uyumu

Oktay_Aygun

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Tercüman
Öncelikle merhaba hepinize, elimdeki sistemde büyük bir uyuşmazlık sorunu yaşıyorum bu konuda bilgisi olan varsa yardımını beklerim. YouTube'dan birkaç video buldum aynı sistem ama örneğin; o sistemin RAM hızı benim sistemimden yüksek. Ben aynısını yapmaya kalktığım da ise bilgisayar açılmıyor. Sistem bilgilerini vereyim ben size bilmediğim bir uyum mu söz konusu siz söyleyin bir de. Sistemde RAM'ler 2666MHz olarak çalışıyor ve tek bir adım bile yükselmiyor. Basit yükseltmeler değil yaptıklarım voltaj ayarları ile bile oynadım çok kez ama yükselmiyor değer. Hatta aynı sisteme yapılan ayarın aynısını bile yaptım, videodaki sistem başarılı olurken benim sistemim başarısız oldu.

ASUS Prime B350 PLUS.
Corsair Vengeance RGB LED 2x8 3000 MHz CL15.
Ryzen 3 2200G.

2933 mhz denediniz mi? Ram hızları işlemciye de bağlı 2200G de maksimum 2933 alabilirsiniz. İzlediğiniz video da kullanılan ramler birebir aynı mı? Çünkü ramlerin ranklarıda fark ediyor. B-die gibi ranklar vardır.

2933 mhz denediniz mi? Ram hızları işlemciye de bağlı 2200G de maksimum 2933 alabilirsiniz. İzlediğiniz video da kullanılan ramler birebir aynı mı? Çünkü ramlerin ranklarıda fark ediyor. B-die gibi ranklar vardır.
O kadar dikkat etmedim ama görsel ve isim uyumu aynıydı. Her şeyi denedim olmuyor. Ancak tek slot ile Max 2800 oluyor. O da hiç işime yaramıyor. İşlemci de dediğiniz gibi 2933 MHz destekliyor. Garip cidden.
Sistemindeki parçalar uyumlu.
Cevap atmak için yazılmış bir mesaj resmen, uyumlu olduğunun bende farkındayım.

O kadar dikkat etmedim ama görsel ve isim uyumu aynıydı. Her şeyi denedim olmuyor. Ancak tek slot ile Max 2800 oluyor. O da hiç işime yaramıyor. İşlemci de dediğiniz gibi 2933 MHz destekliyor. Garip cidden.
Hocam 2666 Mhz ile 2933 arasında devasa fark olmayacak elbette ama dediğiniz gibi insan parasını verdiği ürünün tüm nimetlerinden faydalanmak istiyor.

DRAM CALCULATOR ve RYZEN MEM TUNE olarak araştırma yaparsanız. O size tam vermeniz gereken voltajı ve değerleri girmenizi sağlıyor.

Bilgisayar bilginizi bilmiyorum ama çok ince ayarlar var, dikkatlice yapılması gerekiyor.

Rehber video (ingilizce)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 2666 Mhz ile 2933 arasında devasa fark olmayacak elbette ama dediğiniz gibi insan parasını verdiği ürünün tüm nimetlerinden faydalanmak istiyor.

DRAM CALCULATOR ve RYZEN MEM TUNE olarak araştırma yaparsanız. O size tam vermeniz gereken voltajı ve değerleri girmenizi sağlıyor.

Bilgisayar bilginizi bilmiyorum ama çok ince ayarlar var, dikkatlice yapılması gerekiyor.

Rehber video (ingilizce)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim, tercüman olduğum için sorun değil video, akşam bakarım bu attığınız rehbere.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı