Çözüldü B350 Tomahawk anakartlı sistemde CPU ve DRAM ışıkları kırmızı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aktela

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Bilgisayarımda Ryzen 5 1500X, GTX 1060 6 GB ve B350 Tomahawk anakart takılıydı. Bugün yeni parçalar geldi ve Ryzen 7 5700X ve GTX 3070 taktım fakat CPU ve dram ışıkları kırmızı yanmaya başladı, ben de eski işlemciyi taktım ve BIOS güncellemesi yaptım. Sonra geri yeni aldığım işlemyi taktım fakat herhangi bir gelişme olmadı. Sonra tekrar eski işlemcimi taktım ve onda da sorun devam etmeye başladı. Ne yapmam gerek?

Çözüm
Hocam güncellemeyi sorunsuz yaptığınızı var sayarak. Sırayla önce RAM'ları söküp takın. PSU kablolarını söküp takın. İşlemci pinlerini kontrol edin. RAM'leri tek tek farklı slotlarda deneyin.
Hocam sıkıntıyı çözdüm. Sadece ramlerin yerlerini değiştirdim bu kadar.
Hocam güncellemeyi sorunsuz yaptığınızı var sayarak. Sırayla önce RAM'ları söküp takın. PSU kablolarını söküp takın. İşlemci pinlerini kontrol edin. RAM'leri tek tek farklı slotlarda deneyin.

Hocam sıkıntıyı çözdüm. Sadece ramlerin yerlerini değiştirdim bu kadar.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı