B350 Tomahawk GPU LED sürekli yanıyor

scrptr33

Hectopat
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. R7 1700 GTX 1070 B350 Tomahawk var.
Anakartin üzerinde GPU LED yazan kısım sürekli yanıyor. Bilgisayarın çalışmasında bir problem yok. Bu LED'in yanması normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var aynı ana kart.Yardımcı olacak biri var mı? Birde şimdi kasayı açınca fark ettim ekran kartı fanı dönmüyor.

Yok mu yardım edebilecek birisi ?

Burada okuyunca bende cpu ledin yandığını fark ettim. Aynı anakart bende de var ama sistemde gözle görülür bir sorun yok. Neden yanıyor acaba?

Hocam ben B350 Tomahawk ile toplanmış sistem videoları izledim. Hepsinde yanıyordu. Sanırım bir problem yok.

Aslında bu bir sorun değil. Anakartın kullanım kılavuzunda:

This LED indicates the CPU’s iGPU is not detected and you need to install a graphic card.

Yani iGPU algılamadığı zaman LED'in yandığı yazıyor. Ryzen serisinde dahili ekran kartı olmadığı için, anakartın verdiği tepki gayet normal.

Adsız.jpg

Sistem açılırken hepsi yanıyor. Zaten bu konuda bir problem yok. Ama GPU LED devamlı yanıyor. @Silinen üye arkadaşımız neden yandığı konusunda bizi aydınlattı. Zaten gördüğüm bütün sistemlerde o ışık yanıyordu.

Aslında bu bir sorun değil. Anakartın kullanım kılavuzunda:

This LED indicates the CPU’s iGPU is not detected and you need to install a graphic card.

Yani iGPU algılamadığı zaman LED'in yandığı yazıyor. Ryzen serisinde dahili ekran kartı olmadığı için, anakartın verdiği tepki gayet normal.

Eki Görüntüle 245042
İçimi rahatlattın Bende tiribe girdim neden bu sürekli yanıyor ekran kartı arızalı mı diye sıkıntı olmıcaksa yansın sürekli görüntü yapsın :D

Yeni gelen bios güncellemesiyle benim sorunum çözüldü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı