B350 Tomahawk için RAM önerisi

İbrahim Güneş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda MSI B350 Tomahawk anakart aldım. Ryzen 1600x işlemci ile birlikte kullanacaktım. Sistemin ekran kartı hariç bütün parçaları sıfırdı. CMK8GX4M1A2400C16R ürün kodlu RAM'i aldım. Sistemi ilk seferde çalıştıramadım. RAM'i dimmb2'ye taktığımda çalıştı ama driverlari indirirken ekran kapandı, no signal hatası aldım. Bilgisayarcıya götürdüğümde RAM bozuk dedi. Teknik servis RAM sorunsuz dedi. Anakartın support listinde olmaması bu kadar büyük sorun yaratabilir mi? RAM önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapıp tekrar denemeni tavsiye ederim. DIMMA2 ve DIMMB2 olarak tekrar dene. Anakartın support listesi anakart çıktığı tarihte ellerinde olan belleklerle yapılıyor, çok fazla bellek modeli var onlar denediklerini listeliyorlar diye düşünüyorum. Yiğenimdeki sistemde LPX 3000MHZ bellekler sorunsuz çalışıyor. BIOS güncellemesi sonrası sonuç alamazsan gecikme dedğeri daha düşük bellekleri deneyebilirsin.
2400MHZ için CL14, 3000MHZ için CL15 ve 3200MHz için CL16 değerlerine sahip bellekler olabilir.

BIOS güncellemesi yapıp tekrar denemeni tavsiye ederim. DIMMA2 ve DIMMB2 olarak tekrar dene. Anakartın support listesi anakart çıktığı tarihte ellerinde olan belleklerle yapılıyor, çok fazla bellek modeli var onlar denediklerini listeliyorlar diye düşünüyorum. Yiğenimdeki sistemde LPX 3000MHZ bellekler sorunsuz çalışıyor. BIOS güncellemesi sonrası sonuç alamazsan gecikme dedğeri daha düşük bellekleri deneyebilirsin.
2400MHZ için CL14, 3000MHZ için CL15 ve 3200MHz için CL16 değerlerine sahip bellekler olabilir.
çok iyi demişsin hocam geçen hafta RAM satıcısıyla konuştum sorunun BİOS'dan kaynaklı olduğunu söyledi. Birkaç bilgisayarcı gezdim çok fahiş fiyatlar verdiler. Satıcı bana 'anakartı gönder ben güncellerim BİOS'u' demişti. Salı günü almayı planlıyorum kargodan

çok iyi demişsin hocam geçen hafta RAM satıcısıyla konuştum sorunun BİOS'dan kaynaklı olduğunu söyledi. Birkaç bilgisayarcı gezdim çok fahiş fiyatlar verdiler. Satıcı bana 'anakartı gönder ben güncellerim BİOS'u' demişti. Salı günü almayı planlıyorum kargodan
Sonuçlarını burada paylaşırsan sevinirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı