Çözüldü B360M DS3H sistem uyku modundan çıkınca fanlar dönmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. Uzun süredir bu sorunu yaşıyorum ve artık canıma tak ettiğinden buraya yazıyorum. Bilgisayar uyku modundayken açınca başta fanlar en düşük devirde dönüyor ama sonra duruyor. Işıkları falan yanıyor ama. Tekrar uyku moduna alıp açmayı deneyince bazen tek seferde, bazen ise birkaç defa denedikten sonra fanlar en yüksek devirde 1sn falan dönüp normal çalışma hızlarına düşüyorlar ve sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar. Fanlarımın modeli de Cooler Master Masterfan MF120 Halo.
Ek olarak şu bilgiyi de vereyim 3 ön, 1 de egzoz olmak üzere 4 fana sahibim ve hepsi 4 pin çoklayıcıyla tek bir fan girişine bağlı. Fakat ilk kullanmaya başladığımda böyle bir sorun yoktu.
Anakart: Gigabyte B360M DS3H

Çözüm
Sorunu çözdüm, bir önceki BIOS sürümüne geçip ardından tekrar yeni sürüme update edin.
Buradan BIOS sürümünü güncelleyin. Olmazsa tekrar bilgi verirsiniz. Ayrıca zaten güncellediyseniz bir eski sürümünü yüklemeyi deneyin.

Buradan BIOS sürümünü güncelleyin. Olmazsa tekrar bilgi verirsiniz. Ayrıca zaten güncellediyseniz bir eski sürümünü yüklemeyi deneyin.
Bir öncekeki BIOS'a downgrade yaptım. Test ettikten sonra sonucu paylaşırım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı