TYT neti nasıl yükseltilir?

Ametovicz

Yoctopat
Daha fazla  
2026 YKS öğrencisiyim TYT denemesinde 45 net civarı yapıyorum. Nasıl bir çalışmayla bunu sene sonuna kadar 70 nete çıkarabilirim?
Konu tekrarı mı yoksa soru çözümü mü yapmam gerekli? Günde kaç saat çalışmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuları iyice öğrendiğinden emin ol ve sonrasında soru çöz. Mezunsan günde 6 saatin altına düşmezsen güzel olur.

Günde 6 saat çalışmayla yaparsın. Günde 6 saat'in içine 150 soru sığdırırsan konu + test şeklinde 50 güne 1500 soru sığdırmış oluyorsun. Test çözmek mühim değil önemli olan çözdüğün testteki yanlışların doğrusunu öğrenmek. Zaten testin amacı da bu. Yapay Zeka'ya sor karışık denemeler hazırlat kolay-orta-zor-ultra zor şeklinde birden fazla konunun içeriği tek bir soru şeklinde. Biyoloji ve kimya çalışıyorum şu sıralar. Elden bırakmamak gerekli bu iki dersi bana göre YKS'nin temelidir bu ikisi. Yalnız 45 net biraz düşük kalıyor. 3 senedir mezuna kalmama rağmen her girmeme 55-60 yapıyorum. TYT sosyal bilgileri sona bırakmanı tavsiye ederim. TYT felsefe ve din'de biraz daha bilgi odaklı soruyolar onun dışında Tarih ve coğrafya yorum uzerıne ama bu sene sanki bilgi odaklı sordular gibi. Sosyal bilimler özet kitabı al derim. Video izleyerek zaman kaybetme. Özet kitabı al 1 haftada konuları bitiririsin sonrasında detay testlere geçersin ardından da sosyal deneme. Matematik için ise problemler ve temel kavramlara çalış. Asıl soruna gelirsek konu tekrarı mı oyksa soru çözümü mü, her ikisini de bir arada yapman lazım. Önce üniteyi bitirim sonra test çözmek biraz konuları sapıttırırır. Yapay zekaya hazırlat çalıştıgın konuları ona göre de eksik kaldıgın yerleri tekrar gözden geçirirsin. 2 günde tyt kimya lewis gösterimlerine kadar bitirdim, biyolojide de sinir sistemi ve canlıların ortak ozelliklerine kadar geldim aytde de organik kimyaya geldim. Organik kimyayı sevdiğim için zorlanacagımı düşünmedim ama 4 yıllık bilgi kaybından sonra afallamışım çözdüğüm sorulara aval aval bakıyorum. Yaklaşık 9 saatte organik kimyanın başını, sinir sisteminin %70 ini, canlıların ortak özelliklerinin tamamını bitirdim. Üstüne 70 soru çözdüm. Her gün bir önceki gündeki bilgileri özet haline getirip 20 dakika gözden geçiriyorum. İnşallah aynı verimi denemelerde de alırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00