Çözüldü B450-A PRO Debug CPU Hata LED'i Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Bilgisayarım kapalı, açmak için kasadan power tuşuna basıyorum, tüm fanlar ve donanımlar çalışıyor fakat anakarttaki Ez Debug CPU LED yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor. Bu şekilde tepkisiz biçimde kalıyor.

Bu vaziyetteyken Power tuşuna basılı tutarak (ya da arka PSU şalterinden) kasayı zorla kapatıyorum. Bu işlemden sonra tekrar açmak için power tuşuna bastığımda bilgisayarım garip biçimde açılıyor, monitör geliyor, anakartta led yanmıyor. Bilgisayar düzgün biçimde çalışıyorken "bilgisayarı kapat" diyerek kapatıyorum. Bilgisayarı tekrar açmak için power tuşuna bastığımda aynı durum tekrarlanıyor... Yine gücü zorla kesiyorum, ardından power tuşuna basarak sistemimi açabiliyorum. Bilgisayar açılmışken "bilgisayarı kapat", "yeniden başlat", "uyku" seçeneklerinden hangisine basarsam basayım sistem tekrar açılırken (uyanırken) yine bu durum ile karşılaşıyorum. Döngü başa dönüyor.

Bu durum ile eskiden nadir karşılaşırken şimdi normal yollarla bilgisayarı açamaz oldum. Açma denemesi -> hata ledi -> zorla kapatma -> tekrar açma adımlarını yapmak zorundayım. Bir program kurduğumda ya da Windows güncellemesi yaptığımda sistem bazen yeniden başlatılıyor, yeniden başlatıldığında anlattığım sorun baş gösteriyor, kilitleniyor. İlla zorla kapat ve tekrar aç yapmak durumunda kalıyorum. Bu şekilde oldukça bilgisayarımın sürekli zarar göreceğinin farkındayım.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600​
  • Anakart: B450-A PRO​
  • BIOS: 7B86vAB (en son)
  • AMD Chipset Drivers en son sürüm kurulu​
İnternetten araştırdığımda benzer bir duruma rastlamadım. Sorun nedir? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Çözüm
Konuyu açma sebebim olan durum son zamanlarda sık görülmüyordu yine de yeni BIOS'daki GSE Lite arayüzünden dolayı fan profiline müdahale edememe ve bunun gibi bir kaç can sıkıcı kısıttan dolayı Flashback yöntemi ile eski BIOS olan 7B86vA5 sürümüne dönmek durumunda kaldım.

MSI Anakartlarda Flashback yöntemi nasıl uygulanır?

Ryzen 2xxx sahibi arkadaşların ComboPI güncellemesi içeren yeni nesil BIOS sürümlerini yüklemesini tavsiye etmiyorum. Ryzen 3xxx desteğinin hemen önceki sürümlerde kalın. Eski BIOS'a dönmeme rağmen aynı sıkıntılar meydana gelirse konuyu bilgilendireceğim.
Merhabalar konuyu canlandırmış gibi olucam ama benimde aynı sorunum var bazen 10 15 kere aç kapa yapmadan pc açılmıyor sürekli ez debug led CPU yanıyor
anakartım: msi b450m gaming plus
işlemci: ryzen 5 3600
Konuda belirttiğim çözümü uyguladın mı? Flashback ile eski ama 3600'ı destekleyecek bir BIOS sürümüne geçin. Sorunsuz sürümü bulana kadar BIOS değiştirin. Ben eski sürüm BIOS'a geçtiğimden beri bir daha hiç problem yaşamadım.

BIOS'u aynı dediğin gibi Update yaptım, şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Olursa yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…