B450 Anakartlar ile Ryzen 3. Nesil İşlemciler PCI-e 4.0'ı Aktifleştiriyor mu?

Bu olayı tam çözemedim. Evet biliyorum şu an standart olarak X570 4.0 destekliyor B450 3.0 destekliyor ama çok karışık şeyler okudum ve biraz eski tarihli oldukları için soruyorum. Başlıktaki gibi bir durum mevcut mu yoksa AMD temelli olarak kaldırdı mı bu durumu?

Son düzenleme:
3000 serisi Ryzen ler için ilk çıkan bios larda PCI-E 4 aktif ettiler. Daha sonra AMD istikrarsız çalıştığını söyleyerek bu desteği iptal etti. Sonuç olarak şu an da B450 anakartlar da PCI-E bulunmuyor.

Desteklemez. Hatta ve hatta siz, X570 anakartta Ryzen 2000 serisi kullanırsanız da PCIe Gen 4 arabiriminden faydalanamazsınız.
Zen+ mimarisiyle üretilen 3000 serisi APU'larda durum nasıl, bilmiyorum. Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

PCI-Express 4.0 ile yüksek bant genişliği var 3.0 versiyona göre bu donanım yazılımsal değil donanımsal bir özellik X570 chipsetlerde var şu an bunu en verimli depolama alanında kullanabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş beyin videosunda anlatıyor buradan bilgi edinebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı