B450 anakarttan B550 Gaming Edge'e geçiş yapılırsa performans artar mı?

1600 af

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu anakartı alırsam PCI 4.0'dan dolayı sistemimde performans artışı sağlar mıyım?

Sistem:

CPU: R5 5600 GPU: RTX 3060 MB: B450 RAM: 2x8 16 GB 3000MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaparsanız illaki artış olur. b550 oc ye müsaitti diye hatırlıyorum. Ryzenlarda gayet müsait ama sizin işlemci x serisi değilmiş yeni farketttim. 3060 a deneyebilirsiniz ya da işlemciyi takas etmeyi satıp 5600x 5700x almayı düşünebilirsiniz.

youtube da bunla ilgili bir video var adam satılan en düşük anakartı ve üst düzey anakarta aynı parçaları takıyor fark sadece 2-4 fps ama tabi yüksek bir anakarta geçiş yaparsan ses kartından dolayı ses kaliten artacaktır sistemin daha stabil çalışacaktır

Maksimum %3 olur.
youtube da bunla ilgili bir video var adam satılan en düşük anakartı ve üst düzey anakarta aynı parçaları takıyor fark sadece 2-4 fps ama tabi yüksek bir anakarta geçiş yaparsan ses kartından dolayı ses kaliten artacaktır sistemin daha stabil çalışacaktır
Overclock yaparsanız illaki artış olur. b550 oc ye müsaitti diye hatırlıyorum. Ryzenlarda gayet müsait ama sizin işlemci x serisi değilmiş yeni farketttim. 3060 a deneyebilirsiniz ya da işlemciyi takas etmeyi satıp 5600x 5700x almayı düşünebilirsiniz.
Fazla olmayacak internette karşılaştırmalar mevcut Fps farkı 2 civarı :D
Evet işlemci ve ekran kartınız PCI-e 4.0 destekli olduğu için sisteminiz daha performanslı olacaktır.

Ceza yediğim için cevap veremedim hepinize teşekkürler arkadaşlar. İmzamda sistem bilgilerim görünüyor mu bu arada ? Ben göründüğünü sandığım için mesajımda belirtmemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı