B450 Aorus Elite DRAM ve CPU ışığı yanıyor

Sametaoze

Decapat
Daha fazla  
19 Mayıs gecesi PC kullanırken bir sorun yoktu. 20 Mayıs öğle saatlerinde PC açmaya çalıştığımda başlıkta yazdığım sorunla karşılaştım.

Sistemlerim:
  • Anakart: B450 Aorus Elite
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • RAM: Adata XPG D30 8 GB 3000MHz DDR4
  • Ekran kartı: Eski model 1 GB 124 bitlik
  • Power: Inca 650W 80+Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakartın üstünde jumper görevi gören CCRTL(ikili) pin olması lazım. Ona 10 saniye boyunca bi vida/tornavida ile bas. BIOS sıfırlansın. Problem devam ederse başka şeylere bakalım.

Hocam anakartın üstünde jumper görevi gören CCRTL(ikili) pin olması lazım. Ona 10 saniye boyunca bi vida/tornavida ile bas. BIOS sıfırlansın. Problem devam ederse başka şeylere bakalım.
Bios pilini çıkarınca da bios sıfırlanıyor diye biliyorum. Pili çıkarıp denedim ama açılmadı. Sizin dediğiniz yapmaya çalışacağım şimdi.
Söylediğiniz CCRTL (İkili pin) tam olarak nerede bulamadım.

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var ve BIOS pilini bile değiştirdim sorun halen daha devam ediyor sorunu çözdüyseniz yardımcı olur musunuz?

Aynı sorun bende de var ve BIOS pilini bile değiştirdim sorun halen daha devam ediyor sorunu çözdüyseniz yardımcı olur musunuz?
Geç oldu kusura bakmayın, tamamen unutmuşum açtığım konuyu. Sisteme yeni bios güncellemesi yaptım. Zımba gibi çalışıyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…