B450 AORUS ELITE RAM MHz artırınca mavi ekran

alctrz00

Kilopat
Sistemi yeni kurdum, bilgisayar açıldı her şey tamam ama RAM'leri BIOS'dan otomatik olarak profile 1 seçip 3200 MHz yaptıktan sonra bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. Nasıl çözebilirim?

Anakart: Aorus B450 Elite
CPU: Ryzen 3600
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8) 3200MHz DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi yeni kurdum, bilgisayar açıldı her şey tamam ama RAM'leri BIOS'dan otomatik olarak profile 1 seçip 3200 MHz yaptıktan sonra bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. Nasıl çözebilirim?

Anakart: Aorus B450 Elite
CPU: Ryzen 3600
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8) 3200MHz DDR4
Doğru voltajı girdiniz mi? Bir de RAM ile anakartınız uyumlu mu?

Anakartınızın destek bölümünde XMP desteği olmasına rağmen OC yapmadan 3200MHz ve üzerine çıkamıyor. XMP hazır profil olduğu için RAM'lere 1.2V ile 1.35V arasında enerji çekerek 3200MHz'e çıkmaya çalışıyor. Anakart muhtemelen bu değeri sağlayamadığı için mavi ekran alıyorsunuz. Ya 2933MHz deneyin ya da XMP'i devre dışı bırakarak DRAM'lerin voltaj ayarını kendiniz adım adım yükselterek 3200MHz'e çıkarmaya çalışın. Eğer OC işlemine dair bilginiz yoksa hiç bulaşmayıp 2933MHz profilini seçip o şekilde kullanın.

Anakartınızın destek bölümünde XMP desteği olmasına rağmen OC yapmadan 3200MHz ve üzerine çıkamıyor. XMP hazır profil olduğu için RAM'lere 1.2V ile 1.35V arasında enerji çekerek 3200MHz'e çıkmaya çalışıyor. Anakart muhtemelen bu değeri sağlayamadığı için mavi ekran alıyorsunuz. Ya 2933MHz deneyin ya da XMP'i devre dışı bırakarak DRAM'lerin voltaj ayarını kendiniz adım adım yükselterek 3200MHz'e çıkarmaya çalışın. Eğer OC işlemine dair bilginiz yoksa hiç bulaşmayıp 2933MHz profilini seçip o şekilde kullanın.
O anakart 3200'e çıkartır. RAM'ler reklamı yapıldığı değere çıkmıyorsa sorun var demektir.

İnanın nasıl çözüceğimi bilmiyorum.
BIOS ayarları falan çok anlamıyorum. Nasıl yapacağım bilen biri var mı? Detaylı bir şekilde anlatım yaparsanız sevinirim internettende başka yerlere de baktım pek anlamadım açıkçası yardımcı olursanız sevinirim.

O.C. Konusunda pek bir bilgim yok açıkçası nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

RAM'lerim destek bölümünde böyle gözüküyor 3200 MHZ kullanabilmek için O.C.'mu yapmam gerek voltaj değeri vs.
Nasıl O.C. yapılacağını anlatan bir video vs. falanda bulamadım yardımcı olur musunuz ? Nasıl yapacağımı nereden öğrenebilirim ?
3200MHZ olması gereken RAM'leri 2133MHZ olarak kullanmak 30 FPS kayıp yaratacak bana.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı