4.9GHz yapıp stabil çalıştıranlar var vallaha niye olmasın ki.
İmkansız değil ancak %1 ihtimal.
4.9GHz yapıp stabil çalıştıranlar var vallaha niye olmasın ki.
4.9GHz yapıp stabil çalıştıranlar var vallaha niye olmasın ki.
İmkansız değil ancak %1 ihtimal.
Pek çok çözüm var, ilk olarak 1080p kullanılabilir ancak darboğaz olacak, ikinci yol ise sadece 2K veya 4K monitör alarak kullanmak, 3. yol ise yeni işlemci veya DDR5 sisteme geçmek.
İlki hariç mecburen kesenin ağzını açman gerekiyor.
Peki 6800XT gibi bir ekran kartı alırsam ne kadar overclock yapmam gerekir işlemciye, zaten yeterine masraf varken kule fan ve ekran kartını alıp eski parçaları satarak az masraf yapmaya çalışıyorum, bir de benim anakartım açılırken bir süre DRAM ışığı yanıyor ve anakart çok geç kendine geliyor, 2x8 yanına 1x16 RAM eklediğim için mi acaba? Bir de zamanında fan kablosunu yanlış bir porta taktığımız için ses kartını falan bozmuştuk, bu anakartı değiştirmemi ve B550 bir kart almamı önerir misiniz yani Overclock'da falan bir sorun yaratır mı?
Anakart OC konusunda üzmez lakin bellek seçimi inanılmaz derecede yanlış olmuş, bu yüzden boot ederken uyarı verip geç açıyor olma ihtimali yüksek.
Fan portu ile ses kartı ne alaka anlayamadım.
Anakart OC konusunda üzmez lakin bellek seçimi inanılmaz derecede yanlış olmuş, bu yüzden boot ederken uyarı verip geç açıyor olma ihtimali yüksek.
Fan portu ile ses kartı ne alaka anlayamadım.
6800XT bile olsa yine 1080p darboğaz olacak, ancak oyunlarda drop falan olmaz, 4.7 4.8GHz yapabilirsen bir miktar darboğaz azalacaktır.
Ben de anlayamadım, yanlış porta taktığımızda Power Supply açıktı ve ekran kartı kırmızı ışık yaktı, biz de söküp tekrar taktık, sonra başka port olduğunu anlayıp düzelttik fakat açtığımzda ses kartı bozulmuştu ve USB'den takılı olan Wi-Fi kartını yakmıştır, başka bir donanıma etki ettiyse sorun yaşar mıyım onu merak ediyorum?
Peki selamünaleyküm. M'i açarsam, 4.5 veya 4.6GHz overclock yapsam ve kule fan takıp 6800XT yerine RX6800 alsam nasıl olur?
Dostum niye GPU'dan model düşüyorsun ki? Darboğazın bir zararı yok, sistem güncellediğin zamanda işine yarar.
Konu başında 6900XT alabilecek bütçenin olduğunu belirtmiştin 4070 veya üstü kartlara baksan daha iyi edersin, darboğaz dert olmaktan çıkar.
Bu şekilde sorunun çözümüne ulaşmış oluruz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.