B450-K Anakart BIOS ekranında takılmalar

Makaleler
2
Daha fazla  
ASUS Prime B450-K XGaming Anakart var. Ryzen 5 3600'üme 4.2 hız aşırtma için sabitleme yaptım. Girmişken RAM ayarlarını da 3200'e çektim. Sorun şu ki girene kadar BIOS arayüzünün bu kadar kastığını bilmiyordum. Başka kişilerin videolarına bakıyorum aynı anakart 0 kasma. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum 4'te sabit çalışıyordu işlemci. İşlemci fanları standarttaydı, şimdi Turbo'ya aldım 4.2 yaparken. 1.4v çekiyor sizce sorun olur mu? Auto'da bıraktım voltaj işini.
4.2-4.4 bandında stabil değerleriniz varsa alabilir miyim uygulamak için?
İyi forumlar.

Not: Stok fan kullanıyorum, yakında kule tipine geçmeyi düşünüyorum. 4.2 sabit 44-50 derece sabit. Oyunda 66 67 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey güncel.

Evet tam dediginiz gibi, mouse ile alakası yok.
Birde 4.2 gHZ sabitledim işlemciyi, 1.45v şu anda. oyundayken fps sabit 60 65 i geçmiyor. Güvenilirdir değil mi ?
Voltajı 1,38 yap ve PBO'yu Advanced> AMD Overclocking kısmından kapatın.

Auto'da şu an. Nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası. PBO Advanced yok bende.
BIOS'un advanced kısmında AMD Overclocking diye ayrı bir bölüm orada Precision Boost Overdrive'ı kapatın. Ayrıca Performance Bias'ı da None seçeneğine getir ve DIGI+ VRM bölümünden CPU Load Line Calibration'u Medium'a getir (Level 3'de yazıyor olabilir). Soc Voltage'ı Offset+ moduna 0.075 değer ver. Daha stabil olacaktır.

BIOS'un advanced kısmında AMD Overclocking diye ayrı bir bölüm orada Precision Boost Overdrive'ı kapatın. Ayrıca Performance Bias'ı da None seçeneğine getir ve DIGI+ VRM bölümünden CPU Load Line Calibration'u Medium'a getir (Level 3'de yazıyor olabilir). Soc Voltage'ı Offset+ moduna 0.075 değer ver. Daha stabil olacaktır.
Şimdi gördüm tamam, böyle bir sorun olabileceğini düşündüğünüz için mi bu tavsiyede bulundunuz? 2 saattir aralıksız oyundayım maks 70 i gördü çünkü iyi gibi duruyor.

Şimdi gördüm tamam, böyle bir sorun olabileceğini düşündüğünüz için mi bu tavsiyede bulundunuz? 2 saattir aralıksız oyundayım maks 70 i gördü çünkü iyi gibi duruyor.
1.45 voltajda bunları yapmadan prime95'de iskence testini başlatın 1 dakika geçmeden mavi ekran verir😀

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı