B450 mi X570 mi?

B450 Tomahawk Max veya Gaming Plus Max öneririm. Giriş seviyesi X570'lerden kat kat iyi.
.

Bu çok ileriye dönük bir anakart.
Gönlüm asustan yana. Özellikle de 870 liraya en üst düzey tuf'u bulmuşken kaçırmak istemiyorum. Şuan her şey hazır sadece satın al kaldı :D sistemi Haziran sonunda bitireceğim tam anlamıyla. Daha Uyguna düşer mi sizce yoksa fırsatı kaçırmamalı mıyım?

En az 9-10 yıllık bir pc istiyorum. İleride işlemci ve ekran kartı yükseltmesi yaparak tabiki. Bunun için B450 yeterli midir yoksa X570'e gerek var mıdır?
Ve şunu buldum ASUS AM4 B450 DDR4 Gaming TUF B450 Pro Gaming 6x Sata 2x M2 Sata HDMI DVI AMD Ryzen Graphics 5x (PCIe) ATX Anakart, Anakart asus Güvenilir olma ihtimali nedir? 900 altında ATX pro.
B450 yeter ama model olarak giriş seviyesi X570 anakartlara kafa tutan Tomahawk Max modelini öneririm. TUF modeller rakiplerine göre biraz zayıf bende de TUF B450M plus modeli var. Yani iş görüyor ama bilseydim almazdım.

Gönlüm ASUS'tan yana. Özellikle de 870 liraya en üst düzey TUF'u bulmuşken kaçırmak istemiyorum. Şu an her şey hazır sadece satın al kaldı :D sistemi haziran sonunda bitireceğim tam anlamıyla. Daha uyguna düşer mi sizce yoksa fırsatı kaçırmamalı mıyım?

Herkes bu anakartı öneriyor. AMD için en iyi B450 anakartı MSI yapmış ve en üst seviye kart bu demişlerdi. TUF değil ROG anakartlardan bile iyi diyorlar.(Ya da eşit ancak bu daha ucuz.)

Her konuda böyle düşünürsek ohooo.
Anlayamadım böyle düşünürsek derken?
4. Ryzen neslinin de am4 için çıkacağını okumuştum. Şimdilik 1600 12nm ile başalyıp daha sonra ryzen5 4600 alma planım var. Bu sayede o kadar gidebilirim sanırım diye düşünüyorum.
Çıkacaksa b450mde de kullanıcaksın yine fark etmeyecek ama ben pc ex. 4.0 isterim vs. dersen x570 tabi ki.

Gerek varmıdır değil de, uzun süreli PC toplamalarda en güncel vesiyonu almak genelde daha mantıklıdır çünkü sonradan çıkacak olan işlemcileri vs. desteklemesi daha olasıdır, eskilerde ise şimdi bile destekliyormu tartışması var. Seçim senin.

Paran varsa x570 al. @MYZA 'ın dediği gibi uzun süreli toplayacaksan güncel versiyon almak daha mantıklı. Ama bulduğun anakart da güzel fiyatta, para sıkıntısı varsa bulduğun anakartı al geç.

Bilgisayar alırken en az 9-10 sene kullanacağınız varsaymak hata. Teknolojide bir değişim oluyor eski nesli emekli etmek gerekiyor.

Quad Core serisi ile beraber 2008 gibi hayata giren 4 çekirdekli işlemciler özellikle Intel Ivy, Sandy Bridge serileri 10 seneye yakın süredir iş görüyordu (sistemimde hala Q9550 muadili E5440 var ve aktif oyun oynamadığım için ciddi bir sıkıntı yaşamıyorum).

Ancak şu anda çok çekirdek ve çok izlekin yaygınlık kazanması ile 4 çekirdekten 6 çekirdek 12 izlekli işlemcilere geçildi.

Bence bütçenize uyan ve isteklerinizi karşılayan en F/P sistemi alın, artan paranızı da kenara koyun eğer gerekirse güncellemeyi daha sonra yaparsınız.

Bilgisayar alırken en az 9-10 sene kullanacağınız varsaymak hata. Teknolojide bir değişim oluyor eski nesli emekli etmek gerekiyor.

Quad Core serisi ile beraber 2008 gibi hayata giren 4 çekirdekli işlemciler özellikle Intel Ivy, Sandy Bridge serileri 10 seneye yakın süredir iş görüyordu (sistemimde hala Q9550 muadili E5440 var ve aktif oyun oynamadığım için ciddi bir sıkıntı yaşamıyorum).

Ancak şu anda çok çekirdek ve çok izlekin yaygınlık kazanması ile 4 çekirdekten 6 çekirdek 12 izlekli işlemcilere geçildi.

Bence bütçenize uyan ve isteklerinizi karşılayan en F/P sistemi alın, artan paranızı da kenara koyun eğer gerekirse güncellemeyi daha sonra yaparsınız.
En azından işlemci ve ram değişimi yapmadan 10 yıl abartı tabi ama 5-6 yıl götürecektir, X570 bir anakarta takılacak işlemci, tabi 2. nesil R5 in en üst veya R7 serisi bir işlemci olması şart, yoksa yine yetmeyebilir.

Daha sonrasında varsa M2 veya SSD güncellemesi yapar, bizim HDD den SSD ye geçmemiz gibi, birde ekran kartı yetmemeye başlayınca, işlemcisinin destekleyebildiği (ki artık çözünürlük artıkça işlemcinin de pek önemi kalmıyor, bütün yükü ekran kartı alıyor) üst seviye bir ekran kartı alır, 5-6 yıldan sonra da sistemi değiştirir, ekran kartı kalır, değiştirmezse de, düşük çözünürlüğe döner, 1-2 yıl daha idare eder :D
Edit: Noktalama olmadan çok karmaşık olduğunu fark ettim düzelttim :D

Son düzenleme:
5f5a00fe0643260f42599ce0871af74e5e1d2bd0.jpeg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı