Yani bu durumda Tomahawk'a 907 TL vermek biraz gereksiz gibime geliyor. Bütçesi olan tabi düşünmeyebilir de buradaki konu ihtiyaç duyulmayacak bir olaya fazladan para çıkartmamak.
Mesela 3700X işlemci alacak birine X570 alamaz ise Tomahawk öneririm ben.
Ama 3500X ve 3600 gibi işlemciler için VRM soğutması olan orta seviye B450 anakart yeterlidir.
Şehir efsanesi gibi herkes bir tomahawk da tomahawk tutturmuş gidiyor. Hiç OC yapmayacaksan konudaki anakartların tamamı fazlasıyla yeterli. Bu kartların arasında fark belki yüzde 5'tir, o da silikon piyangosuna göre değişir. Örneğin mATX B450m Mortar var, tomahawktan hiçbir eksiği yok, aksine bir tane m.2 slotu fazla mevcut.
Overclock'u max. seviyede yaptığımı söyleyemem ancak kendim B450M-S2H ile beni kurtaracak kadar yapıyorum. Ve çipset değişmedikçe genelde VRM kapasiteleri aşağı yukarı aynı oluyor. Fiyat farkları ise malzeme kalitesi ve üreticinin sağladığı yazılımlar gibi etkenlere bağlı olarak değişiyor. Bence ihtiyaç yok. Benim anakartım ne destekliyorsa sonuçta en pahalı B450 de onu destekliyor. Sadece ufak tefek overclock ve soğutma farkları var.
Ayrıca konu sahibi için şunları söyleyebilirim. Dostum fiyat farkı senin için önemsizse neden 900 lira gibi bir fiyata B450 alıyorsun. En ucuz X570 anakart 1150-1250 arasında değişiyor. 200 lira fark var neredeyse. B450 ye en fazla 500 lira verilmeli fazlası bence gereksiz.