B450-PLUS GAMING vs. B450 GAMING PLUS vs. B450 AORUS PRO

@utkuversus @yolcu @/Doğukan Çakar\ Sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Ve diğer değerli arkadaşlara da. Sanırsam orta seviye modeli olan MSI B550-A PRO modelini almayı düşünüyorum. Hem ileriye dönüklük hemde kalite açısından sağlıklı bir seçenek gözüküyor ama son defa fikirlerinizi merak ediyorum.

Bu saate zahmet edip, yardımcı oldunuz sağ olun var olun.

@utkuversus @yolcu @/Doğukan Çakar\ Sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Ve diğer değerli arkadaşlara da. Sanırsam orta seviye modeli olan MSI B550-A PRO modelini almayı düşünüyorum. Hem ileriye dönüklük hemde kalite açısından sağlıklı bir seçenek gözüküyor ama son defa fikirlerinizi merak ediyorum.

Güzel bir seçim. Ben de aynı anakartı kullanıyorum. Memnunum, alabilirsiniz.

Itopyadan almak şart değilse B450 Gaming Plus Max'i 830 TL ye alıp kalan parayla diğer parçalar yükseltilebilir.

Itopyadan almak şart değilse B450 Gaming Plus Max'i 830 TL ye alıp kalan parayla diğer parçalar yükseltilebilir.
İtopya'dan şart değil ben sadece onun menüsünü daha detaylı aramasından dolayı kullanıyorum. Ayrıca B450 almaktan vazgeçtim. Önerin için teşekkürler.

@EmRRRRR Kendi sistemimi yeni topladım, çok az kullanılmış bir MSI B450 Tomahawk Max buldum. Biraz da bütçe yüzünden B450 tercih ettim, ama biraz daha param olsaydı yine B550 almazdım. Aradaki farkı daha düşük gecikme değerlerine sahip belleklere verirdim.

Ayrıca ZEN4 ile AMD'nin yeni soket yapısına geçeceğini düşünüyorum, bu senaryo gerçek olursa anakart'ın B550 veya B450 olması fark etmeyecektir.
Anakart üreticileri bir kazık atmaz ise her iki yonga da ZEN3 desteği olacak. İleride işlemciyi güncellemem gerektiği zaman ZEN3 bir işlemci bana yetecektir diye düşünüyorum.

@EmRRRRR Kendi sistemimi yeni topladım, çok az kullanılmış bir MSI B450 Tomahawk Max buldum. Biraz da bütçe yüzünden B450 tercih ettim, ama biraz daha param olsaydı yine B550 almazdım. Aradaki farkı daha düşük gecikme değerlerine sahip belleklere verirdim.

Ayrıca ZEN4 ile AMD'nin yeni soket yapısına geçeceğini düşünüyorum, bu senaryo gerçek olursa anakart'ın B550 veya B450 olması fark etmeyecektir.
Anakart üreticileri bir kazık atmaz ise her iki yonga da ZEN3 desteği olacak. İleride işlemciyi güncellemem gerektiği zaman ZEN3 bir işlemci bana yetecektir diye düşünüyorum.
Parça parça satın alacağımdan dolayı şimdilik çok aşmadığım sürece bütçe sıkıntım yok. Benim niyetim bu sistemi en az 10 yıl kullanmak. İşi şansa bırakmayıp, anakart üreticilerine topu vermek istemiyorum açıkcası.

Fırsatım varken almak mantıklı değil mi sizce? B450 Tomahawk'le neredeyse 200-300 TL gibi bir fark var. Ayrıca attığınız makalede Tomahawk'in dengi MSI B550-A PRO yazdığını gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı