B450 Prime MK2 anakartta dönüştürücü ile M.2 SSD kullanma

lionex35

Centipat
Dostlar selamlar bende 500 GB SSD var yanına 1TB'lik SSD almak istiyorum ama kartta 1 tane M.2 SSD yuvası var.
Bunun için dönüştürücü kullanmam gerek.
Anakartım: B450 Prime MK2, bunu nasıl kullanabilirim? Yardım eder misiniz?

Dostlar selamlar bende 500 GB SSD var yanına 1TB'lik SSD almak istiyorum ama kartta 1 tane M.2 SSD yuvası var.
Bunun için dönüştürücü kullanmam gerek.
Anakartım: B450 Prime MK2, bunu nasıl kullanabilirim? Yardım eder misiniz?

PCI-e adaptör kartı kullanabilirsiniz ama ne kadar sağlıklı olur orasını bilemiyorum. Anakartınızda boşta X4 X8 slot varsa olabilir yahut en mantıklısı SATA SSD satın almanız olacaktır. Hız ve bant genişliğinden dolayı nasıl ne kadar uyum sağlayacak bilinmez, ısınma sorunları da hakeza.

PCI-e adaptör kartı kullanabilirsiniz ama ne kadar sağlıklı olur orasını bilemiyorum. Anakartınızda boşta X4 X8 slot varsa olabilir yahut en mantıklısı SATA SSD satın almanız olacaktır. Hız ve bant genişliğinden dolayı nasıl ne kadar uyum sağlayacak bilinmez, ısınma sorunları da hakeza.
evet hocam sata düşündüm de ssd hem daha iyi hemde sata yavaş çalışıyor diye biliyorum gerçi sadece oyun yüklicem sorun olur mu bilmem

Evet hocam SATA düşündüm de SSD hem daha iyi hem de SATA yavaş çalışıyor diye biliyorum gerçi sadece oyun yükleyeceğim sorun olur mu bilmem.

Bende Apacer SATA SSD var remake Dead Space oyununu içine yükleyip girdiğimde hata almıştım kaplamalar çok geç yükleniyor oyun takılıyordu. Eski oyunlar için ideal olabilir SATA SSD ama günümüz oyunları özellikle PS'den portlanan oyunlar M.2 SSD'ye ihtiyaç duyuyor.

Bende Apacer SATA SSD var remake Dead Space oyununu içine yükleyip girdiğimde hata almıştım kaplamalar çok geç yükleniyor oyun takılıyordu. Eski oyunlar için ideal olabilir SATA SSD ama günümüz oyunları özellikle PS'den portlanan oyunlar M.2 SSD'ye ihtiyaç duyuyor.
Başka bir sorun olabilir. SATA SSD'ler oldukça yeterli her oyun için.

aynen hocam acaba benim anakarta dönüştürücüyle takabilir miyim bilgin var mı?
Dönüştürücüler hakkında bilgim yok ama SATA SSD'ler gereksiz pahalı, M.2 alıp ucuz bir dönüştürücüyle kullanmak hem SSD'yi ilerideki bilgisayarında kullanmak için de mantıklı olur.
evet kesinlikle

Ekran kartını taktığın slotun alt kısmında ki slotları kontrol edeceksin internetten baktığın dönüştürücü ile uyumlu olmalı.

Böyle bir kart için uygun PCIe 4x slotun var anakartta. Desteklemesi lazım.
B450m-K II'de X4 slotu bulunmuyor hocam:

aynen hocam acaba benim anakarta dönüştürücüyle takabilir miyim bilgin var mı?
Şu en alttaki girişin önünü ekran kartı kapatmıyorsa oraya X1 çevirici takabilirsiniz:
1756041688893.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı