Çözüldü B450 Pro BIOS nasıl güncellenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Alaxel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
BIOS güncel mi? İlk şart bu.

Hala daha neden BIOS güncel mi diye sorduğumuzu bilmeyen cahil Instagram sayfaları için arada sırada yazmak lazım: BIOS, içinde RAM profili barındırır. RAM'in "sürücüsü" BIOS kodu içinde yer alır.

Zaten okuma yazma bilen biri BIOS sürüm notlarında bellek uyumu artırıldı yazısını görebilir.

BIOS nasıl güncellerim?

Çözüm
Anakart üreticisi MSI ise bu rehberle güncelleme yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asus ise:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Asus ise:

Çözüm
Bunu indir, içindekini bir USB'ye at ondan sonra bu videodaki adımları takip et. Önerim BIOS güncellemesi tamamlandıktan sonra bilgisayarı kapatıp, anakarttan BIOS pilini çıkarıp 2-3 dakika bekledikten sonra geri takman. Sonrasında BIOS'a girip RAM vb. ayarlarını yapabilirsin.

Gördüğüm kadarıyla ASUS TUF B450-PRO kullanıyor, kendisi yine bir teyit etsin.

İnternetten kendisinin güncellemesi harika bir özellik.
Anladığım kadarıyla RAM frekansını artırmak yetmiyor. Aynı zamanda voltaj ayarı yapmam lazım ama bu beni çok korkutuyor. BIOS kendi korkutuyor aslında çünkü yanlış bir şey yaparım korkusu sarıyor beni. Adım adım yönlendirebilecek biri var mı "Önce şu ayara git, oradan bu ayarı şu değere getir ve sonra şu" gibisinden?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten kendisinin güncellemesi harika bir özellik.
Anladığım kadarıyla RAM frekansını artırmak yetmiyor. Aynı zamanda voltaj ayarı yapmam lazım ama bu beni çok korkutuyor. BIOS kendi korkutuyor aslında çünkü yanlış bir şey yaparım korkusu sarıyor beni. Adım adım yönlendirebilecek biri var mı "Önce şu ayara git, oradan bu ayarı şu değere getir ve sonra şu" gibisinden?

Buradan itibaren izleyebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı