B450 Tomahawk BIOS güncelleme

511748

Centipat
RAM
HyperX 8GB Predator RGB 3200MHz CL16 DDR4 X 2
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600
Merhaba,

B450 Tomahawk ( non Max ) anakartım var. Belirttiğim donanımlarla birlikte kullanıyorum. Benim sorunum bu anakartın 1A0 BIOS sürümünden başkasına güncellediğim zaman mavi ekranlar ile karşılaşıyorum. Sitesindeki tüm sürümleri, betalar dahil denedim hepsi de mavi ekrana sebep oluyor. Sadece belirttiğim 1A0 sürümü istikrarlı çalışıyor. Diğer sürümleri denediğim zaman bazen açılışta mavi ekran yiyorum bazen video izlerken. Çok sık mavi ekran alıyorum. Lakin dikkatimi çeken bir husus Chrome, Edge ve Opera tarayıcılar, farklı BIOS sürümü denediğim zaman çöküyor ( hay aksi! ) hatası gibi. Kapanma olmuyor. Arkasından mavi ekran geliyor. Şimdi diyebilirsiniz. Stabil sürümü kullan, lakin bu sefer de BIOS güncelleyemediğim için oyunlarda vesaire mavi ekran, çökme ve donmalar ile karşılaşıyorum.

Benim denediğim yöntemler:

- Windows 10 farklı sürümler ile temiz kurulum.
- Windows 8 ile temiz kurulum.
- Farklı ekran kartı sürücüleri.
- Farklı SSD ve HDD'ye kurulum.
- XMP devre dışı bırakma ve aktive etme 300, 3200 MHz ayrı ayrı denedim.
- Memtest ile RAM tarama, birkaç kez. ( sorun bulunmadı )
- Windows bellek tanılama ile tarama. ( sorun bulunmadı )
- Farklı ekran kartı ile deneme.
- RAM slotlarını değiştirme ve tek tek RAM'leri deneme.
- CMOS.

Aklıma gelenler bunlar. 1A0 sürümünde bilgisayarı her türlü stres testine soktum. Bir problem ile karşılaşmadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

Sorun yaşadığınız sürümlerde BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz. Önceki BIOS sürümlerinden kalma hazır profilleri kullanmayın, bırakın anakart bellek kalibrasyonu yapsın.

Sorunu çözmüyorsa donanımsal bir problem olabilir. Uzaktan konuşmak zor. Bol şans.

Son düzenleme:
Sorun yaşadığınız sürümlerde BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz. Önceki BIOS sürümlerinden kalma hazır profilleri kullanmayın, bırakın anakart bellek kalibrasyonu yapsın.

Sorunu çözmüyorsa donanımsal bir problem olabilir. Uzaktan konuşmak zor. Bol şans.
Sorun yaşadığım BIOS sürümüne güncelledikten sonra CMOS mu yapmalıyım. ? Tam anlamadım. Hazır profil kullanmayın derken neyi kast ettiniz açıklar mısınız?

Sorun yaşadığım BIOS sürümüne güncelledikten sonra CMOS mu yapmalıyım. ? Tam anlamadım. Hazır profil kullanmayın derken neyi kast ettiniz açıklar mısınız?

Herhangi bir BIOS güncellemesi sonrası genel olarak yapın bu dediğimi. Şu an kullandığınız BIOS sürümünde bir sıkıntı yaşamıyorsanız, güncellemeyin, o sürümde kalın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı