B450 Tomahawk EZ CPU Debug LED Sönmüyor

Battal ARSLAN

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
20
Yer
Akşehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebe ve Finans
Herkese iyi forumlar. Bir arkadaşımın yardımı ile birlikte imzamdaki bilgisayarı topladık. SSD'mde eski kurulu Windows vardı. Direk o kurulu olan Windows açıldı. Masaüstünde birkaç işlem yaptım ardından format için yeniden başlattım. PC kapandı ve CPU Debug LED yanmaya başladı. Kesintisiz yanık kaldı ve ne BIOS'a girdi ne Boot yaptı. Ekran kartındaki girişi çıkarıp onboard girşe takıp denedim bootladı. Tekrar PC'yi kapadım 'kapat' yaptım yani ve tekrar çalıştırdıgımda gene aynı yerde kaldı. Komple parçaları tekrar söktüm, işlemciyi kontrol ettim, 2 adet 8 GB'lik RAM'in tek modül olarak denedim bootladı. Daha sonra tek modül olarak da bootlamadı. İnternette birkaç trick öğrendim, her türlü yolu denedim en sonunda kasa power tuşuna basılı tutarak power girşindeki açma kapama düğmesini bilgisayar çalışıyorken kapayıp açtım, bu biraz sorunumu çözdü. Hemen Windows kurayım dedim Windows'u başarıyla kurdum güncellemelerini yaptıktan sonra yeniden başlatılması gerek dedi. Yeniden başlat dedikten sonra aynı yerde tekrar kaldı. Bu nasıl bir problem bir türlü anlayamadım bileniniz anlayanınız varsa zahmetli yazımı okuyup yardım ederseniz çok sevinirim.
Güncel.
Pc nasıl açıldıysa açıldı , 1 hafta sorunsuz kullanıldı. Normal bir şekilde kapandı ve gene cpu ışığı yandı ve öylece kaldı. Bu psu yla ilgili bir sorunmu bileniniz var mı?
 
Son düzenleme:
Anakartın son BIOS sürümü yüklendi mi? Yüklenmedi ise kitapçıktaki tarifi uygulayarak arkadaki BIOS flash düğmesiyle yapın. FAT32 usb bellek 2.0 kullanın.
7C02v1A
Release Date
2019-07-22

Support For B450 TOMAHAWK | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
hocam bütün bileşenleri söküp tek power i anakarta bağlıyorum son sürümü bios flasback yapıyorum ama gene aynı artık sök tak sök tak dişlileri bozulcak diye korkmaya başladım
 
Kardeş forum 3600 işlemci ve msi b450 chipset anakart kullananların mesajları ile dolu herkesçe aynı sorun var.bendede msi b450m gaming plus var aynı sorunlar bende de var.malesef msi b450 chipsetlere yaptığı bios güncellemesini yüzüne gözüne bulaştırdı.bioslar sorunlu.düzeltemiyorda başımıza aldık belayı.keşke asus felan alsaydım.msi mail atın ben attım belki üzüerinde durup biosu düzeltirler
 
Kardeş forum 3600 işlemci ve msi b450 chipset anakart kullananların mesajları ile dolu herkesçe aynı sorun var.bendede msi b450m gaming plus var aynı sorunlar bende de var.malesef msi b450 chipsetlere yaptığı bios güncellemesini yüzüne gözüne bulaştırdı.bioslar sorunlu.düzeltemiyorda başımıza aldık belayı.keşke asus felan alsaydım.msi mail atın ben attım belki üzüerinde durup biosu düzeltirler
MSI'a birden çok kez mail attım bu konu hakkında ama bana saçma sapan önerilerde bulundu kendileri. Yok 24 pinlik güç kablosunu çıkartıp 10-15 dakika arasında bekleyiniz, yok BIOS'u tekrar güncelleyiniz. Kim bilir kaç defa denemişimdir bunları. Sonuç hala aynı değişen hiçbir şey yok. Uyumluluğu bu şekilde sağlayacaklarsa bu işe hiç girmeseler daha iyi olurdu.
 
Hocam ilk olarak herşeyi sök , en son bios sürümünü flasına fat32 olarak at dosya ismini MSI.ROM yap anakarttan işlemcinide sökmelisin , anakarta bağlı sadece anakart güç kablosu ve cpu güç kblosu takılı kalsın , flash bios yerine usb tak power ı aç flash bios tusuna bastıgından emin ol ardından bekle 5-10 dk , herşeyi bağla eğer aynı devam ediyorsa , takılı hiçbirşeyi sökme , sadece anakartından cpu power ve anakart power kablolarını sök , klavyeni alttaki usb portlarından birine tak mouse unuda , eline bir tornavida al , anakart klavuzundan jbat1 cmos jumper konnektörünü bul tornavidayı konntektörün ortasına 10 sn dokundur kısa devre yaptır ardından bağla powerları reset konnektörünün anakartına takılı olmadıgından emin ol , power tuşuna bas , benim böyle açıldı hocam ardından pc açılmadan hemen mflas ile biostayken bios güncellemesi yaptım . Şuanda bu şekilde stabil 1 haftadır çalışıyor.
 
Arkadaşlar yanlışım var ise düzeltin. Yabancı forumlarda da baktım. MSI B450 anakartlar ile Ryzen 3000 seri işlemciler hala tam olarak uyumlu değil. Yayınlanan bios beta bios zaten. Umarım en yakın zamanda düzeltirler. Bende de durum aynı. Bilgisayar bazen açılıyor bazen açılmıyor. Yaklaşık 20 defa aç kapat aç kapat yaparsam 20 inci de falan çalışmaya başlıyor. Açılmadığı durumlarda CPU Led ışığı yanıyor. Gerçekten çok üzüldüm. 5000 liralık sistem topladım ama bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Çözüm bulan olursa lütfen yardımcı olsun.
 
aynı sorun bende de var msi b450m pro m2 v2 anakart ve ryzen 5 3600 aldım bios gücellettirdim msi servisine fakat eve geldim açılmıyor neyse araştır falan tam anlamı ile çözüm bulamadım fakat pc kapatıp fişi çekip 1.5 saat falan bekliyorum sanki anakart üzerindeki elektrik deşarj oluyor sonra çalıştırıyorum açılıyor sıkıntısız ama gün boyu açık kalıyor reset atarsam gene aynı sorun devam
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı