B450 Tomahawk Realtek ethernet sorunu

paix10

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı, Hareketli Grafik Tasarımcısı
Öncelikle merhabalar. İnternete ethernet kablosuyla bağlanıyorum fakat kabloyu Type-C dönüştürücüye bağlayıp Type-C girişinden anakarta bağlıyorum. Direkt ethernet girişine bağladığımda aygıt yöneticisinde görünen Realtek USB gbe family Controller kayboluyor ve internete bağlanamıyorum. Son sürücüyü yüklemeye çalıştığımda da "the Realtek network Controller was not found. If deep sleep mode is enabled please plug the cable" hatası alıyorum. Type-C üzerinden bağlandığımda hem aygıt yöneticisinde tekrardan görünüyor hem de internete bağlanıyor. Sizce sorun nerede olabilir? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim hocam fakat yüklemenin sonunda gene aynı uyarıyı aldım.
"the Realtek network Controller was not found. If deep sleep mode is enabled please plug the cable "

Denedim hocam fakat yüklemenin sonunda gene aynı uyarıyı aldım.
"the Realtek network Controller was not found. If deep sleep mode is enabled please plug the cable "
BIOS "Integrated Peripherals" başlığı altındaki "Onboard LAN Controller" ayarı disable ise enable konumuna alıp deneyin.

Enable konumundaymış hocam ancak LAN option ROM ve Network Stack disabled konumunda. Altta ki Sata Hot Plug'ların hepsi disabled.

Type C ile bağlıyken normal bir şekilde görünüyor fakat ethernete geçince gizli konumuna geçiyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı