B450M-A Pro Max R5 5600X overlock yapılırsa anakart yanar mı?

ugurbaba

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese;
Ben R5 5600X'e overlock yapmak istiyorum çünkü darboğaz yaşıyorum, ve internette araştırdım bu sefer akılsızca hareket yapmayayım dedim sizlere sormak istedim. Arkadaşlar bu anakart için fazı falan kötü diyorlar yakarsın diyorlar OC için. Benim amacım 4.5 GHz'lere çıkarmak sizce voltaj vererek çıkarsam sorun yaratır mı? Belkide haftalardır uğraştığım darboğaz ortadan kalkar? Ya da en kötü ihtimal komple bu anakartıda yakmış olurum bende kurtulurum forumda benden kurtulur ne diyorsunuz? Overlock işine gireyim mi yavaş yavaş voltaj versem sorun olur mu?

4.5 GHz'ye all-core overclock yapmak vakit kaybı, çünkü 5600X dediğimiz işlemci zaten PBO boost ile 4.6 GHz'yi görebiliyor. Yapabileceğin en mantıklı hareket, PBO overclock olacaktır. Bunu yaparken aynı zamanda Curve Optimizer yapabilirsin, bu sayede işlemcinin tepe voltaj değerini de bir miktar kırpacağın için işlemci daha az güç tüketecektir, bu da anakartın daha az yorulması demektir.

Valla ben yaptım 5600X'e B450M-S2H ile, 4.85'e, çok ta güzel oldu. @BerkayZ87 hocamın da dediği gibi iyi bir CO ile güzel değerler almak mümkün.
Hocam yardımcı olur musunuz hangi ayaları yapmalıyım

Anakart da pek dandikmiş. Onun yerine RAM overclocku daha faydalı olur tabii bellekler idealse. Zaten bu işlerden @BerkayZ87 anlar yazmış gerekeni.
Vatandan aldık maalesef

Hocam anakart kaldırır mı dandik falan diyorlar ama?

Vatandan aldık maalesef.

Olur öyle. Bende 5600 ve 4070 ikilisi var işlemciye +200Mhz verdim, CO ayarı çektim, RAM'ler zaten 2 senedir overclocklu hani 1080P'deysen o darboğaz oyununa göre olmaya devam edecektir RX 6800'le de. Aslan payını yine RAM overclockluma veriyorum çünkü işlemci overclock tek başına aman aman bir etki etmiyor oyunlarda, 5600-5600X gibi modellerde önbelleği bant genişliğiyle beslemek daha önemli.

Ben derim ufak tefek denemeler yap ama darboğazı yok etmek için 2K ya da AM5 yolu görünür.

Hocam 4K Tv'de denedim yine kurtarmadı maalesef.Ram 3600mhz 3533 mhz'de çalıştırıyorum,çünkü 3600 mhz yapınca oyundan atıyor.Önerebileceğin ayar var mı? ne yapmalıyım?

Yardımcı olurdum da bu sıralar rahatsızım kusura bakmayın.
Geçmiş olsun hocam,ne yapayım peki kalsın mı?

Hocam 4K Tv'de denedim yine kurtarmadı maalesef.Ram 3600mhz 3533 mhz'de çalıştırıyorum,çünkü 3600 mhz yapınca oyundan atıyor.Önerebileceğin ayar var mı? ne yapmalıyım?

4K'da Valorant mı oynuyordun da darboğaz yapmaya devam etti? Hayır misal ben Alan Wake 2 oynuyorum ekran kartı %99'a kafa atarken işlemci uyuyor arkada.

4K'da Valorant mı oynuyordun da darboğaz yapmaya devam etti? Hayır misal ben Alan Wake 2 oynuyorum ekran kartı %99'a kafa atarken işlemci uyuyor arkada.
Benimki ultrayada alsan 4k yada alsan işlemci sürekli %90 larda geziyor. Bu arada PBO açtım ve prime 95 testi ile sonuçlar?

PBO açtıktan sonra kırmızı oldu zararı var mı?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    62,8 KB · Görüntüleme: 36
  • 2.PNG
    75 KB · Görüntüleme: 41
  • 11.PNG
    63,7 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…