Bir de şey soracağım. Turbo frekansı ile 3.7GHZ'de çalıştığı söyleniyor kutusunda falan ancak 3.6GHZ'den yukarıya çıktığını görmedim.Voltajsız pek bir şeyler yapabileceğini sanmıyorum. X modelleri zaten hızlı modeller.
Deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. Voltajı auto'da bırakırsan sistem otomatik arttırır voltajı ona göre ayarla.
Peki bunun işlemciye zararı olur mu ?Ryzen 3 1300X'in kilidi açık yani O.C. yapılabilir. 3.7 Ghz önerilen değeri eğer isterseniz kontrollü bir şekilde 3.9 Ghz'ye kadar çıkarabilirsiniz.
Bilinçsiz ve kontrolsüz yapılırsa elbette olur (Voltaj çok kaçarsa tabiri caizse işlemci yanabilir) ama bilinçli ve kontrollü yapılırsa bir zararı yoktur.Peki bunun işlemciye zararı olur mu ?
Tek çekirdek ve çoklu çekirdek arasında fark oluşmakta, bu sebeple 3.6 GHz hızında çalışmakta. Tek çekirdek gerektiren işlemlerde 3.7 GHz değerini görüyoruz, aynı modele sahibim.Bir de şey soracağım. Turbo frekansı ile 3.7GHZ'de çalıştığı söyleniyor kutusunda falan ancak 3.6GHZ'den yukarıya çıktığını görmedim.
Gerçi artık tek tıkla overclock olayı var. Bilmiyor ya da pek emin olamıyorsan bir nevi otomatik overclock yapıyor.Peki bunun işlemciye zararı olur mu ?
Bahsettiğim anakartta bu özellik mevcut mu ?Gerçi artık tek tıkla overclock olayı var. Bilmiyor ya da pek emin olamıyorsan bir nevi otomatik overclock yapıyor.
Elbette mevcuttur 4-5 senedir piyasa da olan bir şey tabi firmaya göre yapılışı değişiyor ama aşağı yukarı aynı. Technopat'ın da eski bir videosu var bu konuyla ilgili anakart firmanız Asus ise yardımcı olabilir:Bahsettiğim anakartta bu özellik mevcut mu ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.