Çözüldü B450M Dragon anakart BIOS'a girmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

405668

Hectopat
Makaleler
4
Selam dostlar, BIOS'da işlem yaparaken elektrik kesildi. (BIOS güncellemesi değildi) ve bir daha BIOS'a giremez oldum. Windows sorunsuz açılıyor lakin BIOS'a girdiğimde siyah ekran alıyorum. BIOS pilini çıkartıp taktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O zaman anakartın garantisi varsa, servise göndermeniz gerekli. Daha fazla yardımcı olamayacam. Bios tekrar yazılması gerekebilir.
Asus'a mail attım. Teşekkürler.
@anilkose emeklerin için minnettarım. İki depolama birimini de söktüm flash ile bilgisayarı çalıştırdım şuan BIOS'dayım BIOS güncelliyorum.

Mesajı son düzenlemem. Her şey normal BIOS'a girebiliyorum.
Cmos Clear deneyin. Olmazsa anakartın biosunda bir sorun olmuş olabilir. Anakrtınıza uygun olan bios son sürümü indirip flasha fat32 olarak atın, sistem açılırken köşede bir yerde instant flash onun gibi ibare olabilir biosu tekrar güncellemeyi deneyin.

Cmos Clear deneyin. Olmazsa anakartın biosunda bir sorun olmuş olabilir. Anakrtınıza uygun olan bios son sürümü indirip flasha fat32 olarak atın, sistem açılırken köşede bir yerde instant flash onun gibi ibare olabilir biosu tekrar güncellemeyi deneyin.
Cmos Clear'ın anakartımda nerede olduğunu bilmiyorum. Uzun süre baktım ama bulamadım. Açılırken ise İnstant flash gelmiyor.

Cmos Clear'ın anakartımda nerede olduğunu bilmiyorum. Uzun süre baktım ama bulamadım. Açılırken ise İnstant flash gelmiyor.
Bios pilini çıkartıp takmışsınız, cmos clear düşük bir ihtimal işe yaraması. 3 pinli bir bağlantı olması lazım anakartın sitesinde göremedim ama olabilecek yerlerin resmi aşağıdadır. Oralara bir bakın. 3 pinli 2 tanesi dolu olabilir.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2021-03-31 150105.png
    Ek Açıklama 2021-03-31 150105.png
    215,5 KB · Görüntüleme: 298
Bios pilini çıkartıp takmışsınız, cmos clear düşük bir ihtimal işe yaraması. 3 pinli bir bağlantı olması lazım anakartın sitesinde göremedim ama olabilecek yerlerin resmi aşağıdadır. Oralara bir bakın. 3 pinli 2 tanesi dolu olabilir.
Düşük bir ihtimal ise denemeyelim. Ki BIOS pilini çıkarıp taktıktan sonra OC ayarlarım duruyor anlamadığım bir şekilde.
1617192230335.png

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2021-03-31 150435.png
    Ek Açıklama 2021-03-31 150435.png
    139,3 KB · Görüntüleme: 151
  • Ek Açıklama 2021-03-31 150731.png
    Ek Açıklama 2021-03-31 150731.png
    604,4 KB · Görüntüleme: 169
Anakartınızın biosu aşağıdaki görseldeki yerde, bu entegreye yakın bir yerde olması lazım.
Düzeltiyorum sizdeki 2 pinliymiş buldum ben siz bunları kısa devre yaptırın, pc fişe takılı olmasın her ihtimale karşı.

Güncellemek için flash hazırladım lakin F2 veya Del basınca siyah ekran ile karşılaşıyorum, hangi tuşa basmam lazım açılırken?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı