B450M-Dragon sisteme Windows 11 nasıl yüklenir?

estebann

Decapat
Daha fazla  
BIOS modu eski bir bilgisayar kullanmaktayım. Aslında birkaç ay önce yeni aldığım bir bilgisayar ama Windows 10 kurarken UEFI kurmayı bilmiyordum yani Rufus'tan UEFI yapmadan kurdum. Şimdi 11'e geçmek istiyorum ancak nasıl geçeceğim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İlgili fotoğrafları aşağı bırakacağım.

1.PNG
2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurarken UEFI şeklinde kurun. Tabii Secure Boot ve TPM'i açın. İnternetten normal ISO indirebilirsiniz.

Secure Boot açın önce. UEFI kurmak için format atmanız gerek.
Tamam işte yukarda anlatılan gibi yapıcam. Önce biostan secure bootu enabled yapıcam sonra windows 11 iso dosyasını indirip rufus üzerinden uefi olarak bir belleğe yazdırıp, bilgisayarı yeniden başlatırken usb belleği boot edicem. Aynı zamanda format atmışta olmuyor muyum?

Tamam işte yukarda anlatılan gibi yapıcam. Önce biostan secure bootu enabled yapıcam sonra windows 11 iso dosyasını indirip rufus üzerinden uefi olarak bir belleğe yazdırıp, bilgisayarı yeniden başlatırken usb belleği boot edicem. Aynı zamanda format atmışta olmuyor muyum?
Evet bu yöntem ile sıfırdan kurulum yani format atmış olursunuz. Önemli verileriniz varsa yedekleyin.

Tamam işte yukarıda anlatılan gibi yapacağım. Önce BIOS'tan Secure Boot'u enabled yapacağım sonra Windows 11 ISO dosyasını indirip Rufus üzerinden UEFI olarak bir belleğe yazdırıp, bilgisayarı yeniden başlatırken USB belleği boot edeceğim. Aynı zamanda format atmışta olmuyor muyum?

Evet tam bu şekilde yapacaksınız format atmış oluyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı