B450M-H anakarta 6900XT & 5600X takılır mı?

Bu sistem anakart ve PSU güncellemeden 2 ay idare eder mi?

• Evet, idare eder.

• Hayır, idare etmez.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
18K
Zamanında sosyalde herkesin önerdiği bir psu'ydu kalitesiz mi diyorsunuz?

İnşallah iki gözüm ya

Kim önerdi? Zamanında 300 TL’ye düştüğü bile oldu. O zaman alınabilirdi sadece ki ben yine önermiyorum. 10 yıllık iç yapıyı kullanıyor revize bir şekilde.

Kim önerdi? Zamanında 300 TL’ye düştüğü bile oldu. O zaman alınabilirdi sadece ki ben yine önermiyorum. 10 yıllık iç yapıyı kullanıyor revize bir şekilde.
1.5 yıl önce 350 lira gibi bir fiyata almıştım. O zamanlar düşük bütçe sistemlerde en çok önerilen psu'ydu. Kalitesiz olduğunu bilmiyordum.

Satmayı düşünmüyorum maalesef, yenisini alınca yeğenime vericem gibi görünüyor.
O zaman idare eder bence ama yinede 2 ay içinde bilgisayarda tam yük olacak şekilde oyunların ayarlarını en yükseğe çekmeyin veya ağır programlar çalıştırmayın bence. Bu dediğim saçma geliyor farkındayım ancak full yükte o anakartın ve güç kaynağının sağlıklı bir şekilde besleyebileceğini düşünmüyorum idarelik bile olsa.

O zaman idare eder bence ama yinede 2 ay içinde bilgisayarda tam yük olacak şekilde oyunların ayarlarını en yükseğe çekmeyin veya ağır programlar çalıştırmayın bence. Bu dediğim saçma geliyor farkındayım ancak full yükte o anakartın ve güç kaynağının sağlıklı bir şekilde besleyebileceğini düşünmüyorum idarelik bile olsa.
O zaman dediğiniz gibi yaparım. Zaten ben de zorlamaya cesaret edemezdim. Teşekkürler cevabınız için.

Öncelikle merhaba.

Şu an kullandığım sistem;

CPU: R3 3200G.
Anakart: Gigabyte B450M-H
RAM: 2x8 3000MHz.
PSU: Shp 650 V2 80+ bronz.
SSD: Crucial P5 500GB.
Monitör: 2K 27" 165 ASUS.

Aylarca para biriktirip yıl başında PC almayı düşünürken bugün elime 18k para geçti. Gaming gecesi indirimlerinden 6900XT ekran kartı ve 5600X işlemci alarak mevcut sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum.

Özellikle ekran kartına göre anakartımın eski kaldığının farkındayım ama yine de uyumlu olur mu?

650W PSU bu sistemi 1-2 aylığına geçici olarak besleyebilir mi?

Sonradan PSU ve anakart yükseltmesi yapacağım ama 2 ay kadar idare eder mi onu merak ediyorum.

Cevabı bilmiyorsanız bile konuya hakim arkadaşları etiketlerseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Senin yerinde olsam bu işe girişmez monitor hariç elindeki sistemi komple satar elindeki paraya ekler 0'dan dizerdim. Upgrade kararlıysan 2K için bana göre 6700XT bile yeterli 6900XT bana abartı geldi. 6900XT ile aralarındaki 8K fiyat farkına anakart PSU SSD güncellemeside yapabilirsin.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...ekirdek-3-70-ghz-kutulu-fiyati,920045297.html 4K.
MSI MAG B550M MORTAR 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP mATX Anakart | ITOPYA 3600 TL.
https://www.akakce.com/power-supply...y-6501-sfhagv-eu-650-w-fiyati,1230103647.html 1400 TL.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı